REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Olanda, prima echipă calificată în sferturile Cupei Mondiale

Olanda, prima echipă calificată în sferturile Cupei Mondiale

Victor ROTARU 4 decembrie 2022 | 00:00 516

Olanda s-a impus cu 3-1 în fața celor din Statele Unite ale Americii în prima optime de finală de la Campionatul Mondial din Qatar și, în urma acestui rezultat, a obținut biletele pentru sferturile competiției, acolo unde va întâlni învingătoarea duelului Argentina - Australia.

Primul meci din optimile Cupei Mondiale din Qatar le-a adus față în față pe Olanda și Statele Unite ale Americii, în meciul inaugural al zilei de sâmbătă, când se vor mai lupta pentru un loc în sferturile de finală și Argentina cu Australia, începând cu ora 21:00.

Cele două naționale s-au mai întâlnit, de-a lungul timpului, de patru ori, de fiecare dată în meciuri amicale. Primul duel datează din mai 2002, în timp ce ultima întâlnire înaintea acestui joc s-a consumat în iunie 2015. Bilanțul a fost unul favorabil Olandei, care s-a impus de trei ori, pe când SUA avea în palmares o singură victorie.

La prima vedere, duelul a fost unul echilibrat, întrucât ambele formații avuseseră un parcurs bun până acum, în faza grupelor nepierzând niciun joc.

Olanda a abordat duelul neînvinsă de 10 meciuri la Campionatul Mondial, ultima înfrângere datând de mai bine de un deceniu, de la finala cu Spania, din 2010.

Prima ocazie a întâlnirii de pe stadionul Khalifa International le-a aparținut celor din Statele Unite ale Americii, la doar trei minute de la primul fluier. Pulisic a rămas singur, în poziție ideală, cu Noppert, însă nu a reușit să îl învingă pe portarul Țărilor de Jos, care a menținut echilibrul pe tabelă.

La poarta cealaltă, Olanda nu a iertat și a deschis scorul în minutul 10 al duelului cu Statele Unite ale Americii. Dumfries a reușit să scoată balonul la marginea careului mare, iar Depay, aflat la locul potrivit, a tras perfect, din prima, la colțul lung, execuția sa fiind fără șanse pentru goalkeeper-ul Turner, văzut învins.

Reușita lui Depay, a 43-a din carieră pentru acesta în naționala "Portocalei Mecanice", l-a făcut pe atacantul Barcelonei să devină al doilea cel mai bun marcator all-time al Olandei, după Robin van Persie, care se află la cota 50.

După 1-0 pe tabelă în favoarea Olandei, americanii au fost și ei periculoși, în căutarea golului egalizator, care să le mențină vii speranțele de a accede în sferturi. Weah l-a pus la încercare pe portarul Olandei, aproape de pauză, însă acesta a avut o intervenție salvatoare, menținând avanatajul echipei sale.

În singurul minut adițional al primei secvențe de joc, olandezii au dat însă a doua lovitură și au punctat pentru 2-0, un scor mult mai liniștitor. Același Dumfries, pasator și la cea dintâi reușită, a centrat pe jos în zona punctului de la 11 metri, iar de acolo Blind a șutat neverosimil pentru portarul Turner care nu a mai putut salva, olandezii intrând cu un ecart de două goluri la pauză, potrivit eurosport.ro.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212