REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Olguța Vasilescu, despre folosirea softului STS și la prezidențiale: Putem să certificăm 100% că softul folosit la europarlamentare a fost ilegal

Olguța Vasilescu, despre folosirea softului STS și la prezidențiale: Putem să certificăm 100% că softul folosit la europarlamentare a fost ilegal

Replica API 3 septembrie 2019 | 01:34 355

Lia Olguța Vasilescu, președintele comisiei parlamentare de anchetă pentru „investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate în spaţiul public” la europarlamentare, a declarat duminică la Antena 3, după ce STIRIPESURSE.RO a dezvăluit că STS va furniza și la prezidențiale softul pentru centralizarea voturilor, că la comisia de anchetă s-a ajuns la concluzia că softul folosit la europarlamentare a fost „ilegal”.

„Pot sa va spun ca pana acum putem sa certificam deci 100% real ca softul folosit la europarlamentare a fost ilegal. In momentul in care l-am interogat pe seful AEP in aceasta comisie si am cerut persoanele din AEP care au receptionat softul si au verificat ca softul corespunde legii si nu permite votul multiplu, deci persoanele cu nume si prenume, nu a stiut sa ne raspunda si a zis ca o sa ne trimita scris. Am asteptat un raspuns. Cand a cerut functionarilor AEP cine a receptionat cu nume si prenume si-a dat seama ca softul respectiv nu a fost niciodata verificat de AEP daca este legal. Apoi a zis Parlamentului ca va demite directorul de la achizitii. Am constatat cu totii ca softul a fost ilegal. Nu mai poate sa fie o consecinta juridica pentru ca alegerile au fost validate”, a zis Olguta Vasilescu, care a mentionat că nu stie daca o să fie folosit acelasi soft si la prezidentiale.

In legatura ca folosirea softului STS la prezidentiale, Olguta Vasilescu a zis: „Cu certitudine STS care e serviciu militarizat ar fi trebuit sa iasa din aceste alegeri, sa nu mai fie deloc implicat, trebuia sa fie INS (Institutul Național de Statistică, n.r.)”. Ea a zis că nu știe de Hotărârea de Guvern prin care STS primește atribuții in desfasurarea alegerilor prezidențiale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Olgutoo-ti tremura chiloteii pa tine ca n-ai cu ce sa-ti platesti intretinerea la ditamai conacul de la Craiova! Las ka ia fraierit kokalarul Manda pe oltenii care l-au facut europarlamentar! Un kokalar si-o ramolita de la PRM inghit ca pelicanii bani cu nemiluita de la buget...
4
0
putem certifica ca esti o curva proasta!
5
0
Cine te asculta pe tine, panaramo !? Tu iti dai cu parerea ?? Esti VARZA !
5
0
cand tara e plina de prosti ca gogu e normal sa fim colonie sau dictatura!
2
6
Daca suntem un stat democrat folosim organele desemnate legal care nu pot fi conform constitutiei servicii secrete. Daca suntem colonie sau dictatura ce mai conteaza cine si ce foloseste un soft oricare ar fi el.
3
3
Ofticuto, cred ca esti beata! Cum dracu ai ajuns tu la concluzia asta cand de fapt esti...varza in tot ce spui si faci?
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272