REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Om al legii din Constanța, RECLAMAT la Parchet: 'I-a dictat declarația și îi aducea țigări în arest!'

Om al legii din Constanța, RECLAMAT la Parchet: 'I-a dictat declarația și îi aducea țigări în arest!'

Replica API 13 decembrie 2018 | 00:00 1289

Acuzații grave la adresa unui agent de poliție din Medgidia! Este vorba despre un dosar pe care l-a instrumentat la începutul acestui an, iar unul dintre inculpați susține că la mijloc s-a 'strecurat' instigarea la declarații mincinoase, motiv pentru care a depus o plângere pe numele omului legii. Potrivit informațiilor noastre, a fost întocmit un dosar de cercetare penală, in rem, care acum se află la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. Urmează ca procurorii să stabilească dacă acuzațiile sunt fondate.

Amintim că, în ianuarie 2018, în urma a cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de distrugere prin incendiere, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Medgidia au identificat doi bărbați, în vârstă de 33, respectiv 34 de ani, din Medgidia, Constantin Moise şi Silvian Victor Butnaru, bănuiți de comiterea faptei. Mai exact, la data de 27 ianuarie a.c., persoanele în cauză ar fi aruncat un recipient de plastic, cu combustibil, pe acoperișul unui imobil din municipiu, fiind vorba de o casă de schimb valutar situată pe strada Kemal Agi Amet. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au ajuns imediat la fața locului și au lichidat incendiul. Acoperișul a ars pe o suprafață de 30%, prejudiciul ridicându-se la 3.000 de lei.

Ulterior a apărut și un al treilea inculpat în dosar, Latif Metin, despre care se susține că este nevinovat și că nu are nici o legătură cu speța, astfel că spiritele s-au încins, acuzații grave fiind formulate la adresa polițiștului care a instrumentat cazul. ” Nu sunt deloc surprins că, în anul 2018, în Poliția Medgidia încă se practică regimul de dictatură . Cunosc principiile societății în care trăim și le respect. Recunosc că am greșit și îmi asum acest lucru, am reparat prejudiciile în totalitate, însă nu sunt de acord când un domn polițist, care este este plătit din banii contribuabililor să apere și să respecte legea și drepturile cetățenilor, să încalce în mod 'barbar' ceea ce trebuie să apere, adică legea. Astfel, domnul polițist care a instrumentat dosarul l-a instruit pe M. C. (inculpat în dosar – n.r.) cum să declare și chiar i s-a dictat declarația, i-a adus personal în arestul poliției mai multe pachete de țigări inculpatului. Oare ce interes ar avea domul polițist să cumpere din fonduri proprii și să ofere unui inculpat țigări? Într-un final, inculpatul instigat a recunoscut în fața magistraților că a fost constrâns să declare și că i s-a promis eliberarea din arest. Mi se par mai grave faptele domnului polițist la instigare la mărturie mincinoasă, falsificarea de probe în dosar și abuz în serviciu. În urma acestor fapte, o persoană nevinovată a fost arestată, fiind vorba de L. M , iar mie mi s-a îngreunat situația, toate acestea au atras modul agravant al săvârșirii faptelor în care sunt cercetat. În ceea ce va urma, în speranța că nu se va mușamaliza acest lucru, am făcut cereri pentru a intra în audiență la ministrul de Interne și la departamentul Probleme Cetăţenesti, Audienţe şi Petiţii al președintelui României”, a declarat, pentru ”Replica”, Silvian Victor Butnaru. Potrivit informațiilor noastre, a fost depusă o plângere și la Parchetul de pe lângp Judecătoria Medgidia, care ulterior a fost declinată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. În momentul de față se efectuează cercetări in rem și se vor face audieri, urmând ca procurorii să stabilească dacă acuzațiile sunt fondate.

Cei trei inculpați au fost trimiși în judecată pentru distrugere, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Constanța, la data de 27.03.2018, următorul termen fiind fixat pentru data de 11.02.2019.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Butnaru infractor !!!!
1
0
Ati stat cu muiandrina la gaoaza mea de stiti ce am facut? Falci voi ati facut de dumaliti nasoalele astea.....nu eu. Hai sa mi l vedeti in ceaun
0
0
Banuiesc ca faza cu proxenetul v-a fost povestit de mamele voastre.....care bineinteles au fost niste zdrente, ele au imbatranit si zdrente ati devenit voi cacatilor ce comentati si mancati cacat!
1
0
moise constantin, zis si vampiru gaozaru , o suge afara pe 1 pachet de tigari nici nu mi pot imagina acolo cate falci a facut pentru cateva tigari
0
1
nicu tutuianu , acum 10 12 ani era locotenent , dar locotenetul unui peste , vorba lui ion , din catelar sa te faci anchetator , si din proxenent om al legii.. cum ar fi am ajuns in secolul in care un infractor ancheteaza si face dosare altor infractori. dar pe acesti infractori cine ii mai ancheteaza? unde este ceausescu? glontul?
1
0
Niste penali toti , Incepand de la prim procuror , ciorobea boschetarul spagagiu ,marionetele lor , militienii , si marionetele executante tip moise constantin. cine a dat si unde a mers spaga , si la cine nu a ajuns , numai organele o stiu . treaba merge de cacat in tara asta , totul este pe spagi , si unde nu ajunge spaga iese razbunarea .
0
0
Erdinci pizdica
2
1
Multe incendii in familia burca din 2006 asta nu se spun
0
0
Intai sa se duca la puscarie pestii gabor care au fost pesti si au dat femei la treaba
1
0
Erdinci sa belesti pula la toti gaborii si daca nu-ti ajung alea 2 sa o iei si pe a mea in gura! Jeg ordinar!
1
0
Erdinci...sa-i sugi pwula lui Nicu, iar daca nu iti ajunge...sa o sugi si pe a mea!
1
2
butnaru silviu e un penal care trage carduri. ai bagat lumea la banci impreuna cu manu fara ureche si cu strimbu. nu te mai saturi de infractiuni? iti tine matusa adriana i. partea? o sa ajunga si ea in curand la facultate.
1
0
Butnare, cati bani ti-a dat turcul ca sa scape? Voi ati dat foc si tot voi faceti plangeri.
1
0
Erdinci... esti o ghioarla penala, nesimtita si imputita. Esti coleg si ii vrei raul? Nu ai habar sa intocmesti un act procedural, dar iti place sa mananci bors! Habarnistii p,u,l,ii mele!
0
1
Asta nu e tutuianu Nicu Politistul peste care ducea femeile la treaba cu dacia 1310
3
2
MOARTE tiganilor!!!
3
1
astea se numesc aneuri de la AUTOR NECUNOSCUT. nai exact, saraciile din penitenciare, in lipsa de ocupatie si foame de tigari, scriu catre ipj-uri daca cumva au dosare nerezolvate. din puscarie sunt transferati pe arest, se ia aneul, se face o cinste de catre politist detinutului. detinutu oricum isi contopeste la pedeapsa initiala si condamnarea de la aneu. politistu ramane cu dosar rezolvat, detinutul cu cinstea si cartonul de tigari primit si...
1
0
Butnare,Butnare! Te mananca gaoaza
15
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920