REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

OMS: 'Pandemia este departe de a se fi încheiat. Ne aflăm la jumătate'

OMS: 'Pandemia este departe de a se fi încheiat. Ne aflăm la jumătate'

Replica API 21 martie 2022 | 00:00 404

O purtătoare de cuvânt a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a declarat vineri că sfârşitul pandemiei de COVID-19 este încă departe, invocând creşterea recentă a numărului de infectări cu noul coronavirus în cel mai recent buletin săptămânal publicat de această agenţie din cadrul ONU, informează Reuters, relatează Agerpres, citată de stiripesurse.ro.

OMS a precizat anterior că faza acută a pandemiei de COVID-19 ar putea să se încheie în acest an, dar acest lucru ar depinde, printre alţi factori, de rapiditatea cu care va fi atinsă ţinta de vaccinare a cel puţin 70% din populaţia fiecărei ţări.

Întrebată de un jurnalist prezent la conferinţa săptămânală organizată de OMS la Geneva despre sfârşitul pandemiei, purtătoarea de cuvânt Margaret Harris a spus că aceasta este "departe de a se fi încheiat".

"Acum ne aflăm cu siguranţă la jumătatea pandemiei", a adăugat ea.

După mai mult de o lună de declin, numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească din nou la nivel mondial săptămâna trecută, a anunţat OMS, un fenomen marcat de impunerea unor lockdownuri în Asia, în timp ce provincia chineză Jilin depune eforturi mari pentru a controla un nou focar epidemiologic.

O combinaţie de factori se află la baza creşterii numărului de infectări, inclusiv varianta extrem de transmisibilă Omicron şi subvarianta sa BA.2, precum şi anularea măsurilor de sănătate publică şi a restricţiilor privind socializarea în numeroase ţări ale lumii, a precizat OMS.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar de unde stie ca suntem la jumate? adica la jumate din socotelile voastre de profit si imbogatire.
0
0
nu a anuntat, au mers ...pe blat!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212