REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

OMS solicită guvernelor să reintroducă de urgență obligativitatea purtării măștii de protecție

OMS solicită guvernelor să reintroducă de urgență obligativitatea purtării măștii de protecție

Replica API 13 iulie 2022 | 00:00 1184

OMS susține că numărul deceselor la nivel mondial provocate de COVID este inacceptabil de mare și recomandă guvernelor să ia măsuri, precum obligativitatea purtării măștii de protecție și ventilarea spațiilor închise, potrivit Sky News.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că virusul SARS CoV-2 „circulă liber" și că numărul deceselor la nivel mondial este inacceptabil de mare, informează Mediafax.

Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că subvariantele Omicron continuă să genereze noi valuri de cazuri, spitalizări și decese în întreaga lume. El a îndemnat guvernele din întreaga lume să implementeze măsuri precum folosirea măștii și îmbunătățirea ventilației.

Numeroase guverne au renunțat aproape complet la restricțiile privind coronavirusul, în urma lansării cu succes a vaccinurilor. Totuși, directorul general al organizației a subliniat că pandemia „nu este nici pe departe încheiată".

„Sunt îngrijorat de faptul că numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească - punând o presiune suplimentară asupra sistemelor de sănătate și a lucrătorilor din domeniul sănătății, care sunt încorsetați. Sunt, de asemenea, îngrijorat de tendința de creștere a numărului de decese", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Printre variantele și subvariantele urmărite de OMS se numără BA.2.75 care a fost descoperită pentru prima dată în India în luna mai. Oamenii de știință spun că varianta ar putea fi capabilă să se răspândească rapid și să ocolească imunitatea de la vaccinuri și infecțiile anterioare, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in timpul pandemiei, vara in lunile iulie august covidul disparea, acum cand nu e pandemie apare suspect chiar in iulie august! cred ca astea sunt semna ca se termina razboiul! Normal, se apropie iarna si europa o sa tremure fara gazele rusesti!
0
0
tipii astia o cauta rau cu lumanarea.
0
0
Marsh cu porcariile astea
0
0
credem, orice mai mutoi, venit din kongo..mars la cotetz, pork j***s
0
0
O sa fie bucurie mare
0
0
...nevandute ? Gunoaielor ! Da' cu miile de IZOLETE platite cu milioane de euro de CITU si ARAFAT si care nu au mai ajuns in Romania... ce ati facut ??? Mafiotilor !
1
0
Poti sa imi s**i p i l a direct din prima?
0
0
SA VA IA ,,,,ALA CU COARNE !
0
0
De ce nu il asasineasa cineva pe gunoiul asta?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108