REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

OMV cere licenţă de export pentru gazele din Marea Neagră: sunt atât de multe, că nu pot fi consumate în România

OMV cere licenţă de export pentru gazele din Marea Neagră: sunt atât de multe, că nu pot fi consumate în România

Replica API 21 decembrie 2017 | 00:00 302

Decizia finală, în 2018

Decizia finală, în 2018

OMV va discuta cu partenerul american Exxon despre proiectul „Neptun” din Marea Neagră, pentru ca în 2018 să se ia decizia finală de investiţie, iar acest lucru este inclus în calendar, a declarat miercuri directorul general al OMV, Rainer Seele, la o întâlnire cu jurnaliştii.

În opinia lui Rainer Seele, proiectul „Neptun” este deosebit de important pentru OMV Petrom deoarece îi va îmbunătăţi rezervele şi îi va majora producţia de gaze naturale. Dificultatea acestui proiect este legată de vânzarea volumelor mari de gaze, care sunt atât de mari încât „nu pot fi consumate nici măcar de piaţa românească”. De aceea, directorul OMV susţine că este necesar ca Guvernul român să acorde o licenţă de export. „Fără export, dezvoltarea zăcământului de gaze nu este posibilă”, subliniază directorul OMV. OMV Petrom şi americanii de la ExxonMobil au finalizat cu succes a doua campanie de foraj în perimetrul Neptun din Marea Neagră, unde cele două companii au investit în total 1,5 miliarde de euro, din 2008 până în prezent. Primele estimări arată că în perimetrul Neptun ar putea fi între 42 şi 84 de miliarde de metri cubi de gaze. Spre comparaţie, producţia anuală de gaze a României este de circa 11 miliarde de metri cubi.

Strategia, în martie 2018

La nivel general, Rainer Seele a subliniat că strategia viitoare a grupului austriac OMV nu se va mai baza atât de mult pe afacerile din Europa ci pe o mai mare internaţionalizare. Noua strategie urmează a fi prezentată acţionarilor în luna martie 2018, cu ocazia Capital Markets Day. OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârşitul lunii septembrie 2017, sub două branduri, OMV şi Petrom.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romania a tot avut si in continuare are conducere impotriva tarii si a populatiei romanesti. Populatia legitimeaza prin vot axistenta acestor lichele,apoi se vaieta. Cand totul va fi praf definitiv,lichelele nu vor mai avea ce fura si ce vinde,asa ca nu vor mai candida. Bine,nici populatie nu prea va mai fi in tara asta. Un popor de nauci si adormiti ,fara respect pentru realele valori,dezbinat ,nu va face nimic bun pentru sine.
7
0
Sa extragem
2
0
Popor de mameluci... o sa vindeti tot, viitorul copiilor vostri e amanetat.
14
1
Tot ce este in exces din bogatia acestei tari cotropite de imperialisti sa fie distribuit gratuit, se impune cu celeritate NATIONALIZAREA ROMANIEI !!!
14
1
sa iti moara tot neamul, scarnavie impoutita ai vandut petrolul si gazele naturale austriecilor....
13
0
Ati auzit stimati primari dobrogeni,sunt atat de multe incat nu pot fi consumate la noi.Ce mai asteptati,proiecte ,bani europeni si stop taierii padurilor.Si mai repede cu banii europeni pana nu ne scot din EU gasca ciumei rosii.
17
0
daca l-am dat gratis? si boul de hitler a facut razboi nu stia cum se cuceresc tarile cu sclavi
15
0
o sa-si exporte gaz ieftin iar noi o sa importam gaz scump si mai prost de la rusi
20
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367