REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

OMV, sancționată de Protecția Consumatorului la Constanța pentru 'ţeapa' cu jucăriile de pluş şi butelia defectă

OMV, sancționată de Protecția Consumatorului la Constanța pentru 'ţeapa' cu jucăriile de pluş şi butelia defectă

Replica API 19 septembrie 2019 | 14:36 708

Și companiile petroliere sunt sancționate de comisarii Protecției Consumatorilor! La finele anului trecut, unul din magazinele companiei Petrom din Constanța a fost amendat de OPC pentru practici înșelătoare. Adică, aveau la vânzare produse, chipurile cu reducere, când, de fapt, realitatea era alta. SC OMV Petrom Market a fost sancționată cu 8000 de lei. Apărătorii companiei au mers cu procesul verbal de contravenție în instanță. De precizat faptul că o altă neregulă a constat în comercializarea unei butelii defecte.

În urma unui control tematic ce s-a desfășurat în luna noiembrie a anului trecut, magazinele Petrom au fost luate la puricat de comisarii ANPC. Cu această ocazie, s-a constatat câteva nereguli pentru care compania a fost amendată cu 8000 de lei.

O primă încălcare a legii a vizat buteliile GPL tip aragaz, constatându-se comercializarea unei butelii galbene de 10,5 kg lovită, care prezenta o deformare de natură fizică, faptă ce contravine prevederilor art. 7 lit b prima liniuță din OG nr 21/1992, faptă pentru care petenta a fost sancționată cu avertisment și retragrerea de comercializare a produsului. O altă tematică a vizat siguranța jucăriilor, unde s-a constatat că unitatea are în curs de desfășurare o promoție „hai la drum cu echipa căpitanului Pământ” cu opt modele de jucării „natural powerz”, cu preț întreg afișat la raft de 65,99 lei și preț promo 19,99 lei, plus 15 puncte (1 punct fiind acordat în urma achiziției de bunuri în valoare de 25 lei). Atât la raft, cât și pe taloanele participante se menționa, spun comisarii, o reducere de 70%, însă societatea nu a putut pune la dispoziție documente din care să reiasă comercializarea acestor jucării din pluș în unitate anterior începerii campaniei promoționale, astfel încât să se poată deduce că prețul de 65,99 lei este prețul de referință la care se raportează reducerea de 70%.

Societatea a mers în instanță cu procesul verbal, contestându-l la Judecătoria Constanța. Numai că, magistrații au reținut că acesta a fost încheiat cu respectarea dispozițiilor legale incidente, neexistând cazuri de nulitate absolută ce ar putea fi invocate din oficiu, iar petentul nu a invocat motive de nulitate relativă. OMV Petrom Market a formulat recurs, la Tribunalul Constanța. Încă nu a fost stabilit un prim termen.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Du te mai fetita la scoala in clasa 0. Poate inveti sa scrii, " s au constatat" nu "s a constatat".
1
2
Dar astia platesc taxe reale la stat
1
1
Cand te pacalesti cu jucariile e una, dar cand rezervorul tau are max. 45l si faci plinul cu 50l cum e? E drept, nu la OMV, ci la Petrom, cam aceeasi Marie, dar cu alta palarie!!
2
1
ALOOOO REPLICA,,,,la extragerea JOKER nu exista ne 37 JOKER ESTE DOAR PANA LA NR 20de unde 37?????
0
1
Cine i-a pastorit pe astia? Pe toate concernele mari din Europa?
2
0
Pai toate campaniile pe care le are OMV cu puncte...sunt la fel !?!?
3
2
O rugaminte ptr ANC , nu ar strica sa verificati si activitatea spalatoriilor de COVOARE !
5
0
ANPC-ul alta institutie similara Politiei Romane. Ineficienta 70 la suta. Sesizarea care am depus-o la ei legata de unul dintre hotelurile din tara - lipsa totala a parcarii, servirea defectuoasa, evacuarea turistilor din restaurant unde s-a tinut un botez, lipsa izolarii fonice, lipsa rampei inclinate pentru persoane cu dizabilitati s.a., s-a soldat cu un esec total, raspunsul primit fiind exact cel al hotelului si nu al ANPC-ului. Rusine.
10
2
Dar benzinariile Mol pe cand sanctionate??? Alimentezi si constati ca benzina nu vine pe furtun fiindca nu se aude nici un zgomot, tinandu l in mana, iti dai seama ca esti inselat, nu ti trebuie prea mult sa ti dai seama daca esti atent, iar cuimea e ca iti arata si foarte repede derularea ceasului care inregiztreaza in gol! Le am spus la achitare in benzinarie ca inregistreaza ceasul lor in gol iar benzina nu vine pe furtun, degeaba! Mi au replicat ca au verificari la zi, cele metodologice, dar nu mi au si aratat! Deci un control chiar se impune la benzinariile Mol! Multumesc OPC
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108