REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Opa! Dumitru Filip, omul lui Radu din Consiliul Local Mangalia, și-a dat demisia!

Opa! Dumitru Filip, omul lui Radu din Consiliul Local Mangalia, și-a dat demisia!

Mirela PASCAL 1 decembrie 2023 | 00:00 4377

În 2019, Primăria Mangalia a pus bazele unei organizații de management al destinației turistice din Mangalia, împreună cu agenții din turism din sudul litoralului, având ca scop promovarea, valorificarea resurselor turistice, susținerea și dezvoltarea stațiunilor din zona vizată, pentru atragerea unui număr cât mai mare de turiști. An de an, s-au pompat bani în organizație, deși ea nu a avut statut de utilitate publică. Și vorbim la trecut pentru că, recent, organizația a binevoit să obțină avizul, de la ministerul Turismului. Organizația e condusă de Dumitru Filip, consilier local și mâna dreaptă a primarului Cristian Radu. Devenită organizație cu statut de utilitate publică, Filip s-ar afla în stare de incompatibilitate, așa că a ales să-și dea demisia din Consiliul Local.

Opa! Dumitru Filip, omul lui Radu din Consiliul Local Mangalia, si-a dat demisia! Dumitru Filip, în centru

OMD Mangalia a fost înființată în anul 2019, iar președintele comitetului director este consilierul local PNL Dumitru Filip, un investitor cu ștate vechi în turism. Printre membrii organizației îl regăsim pe Dragoș Angelescu, viceprimarul Mangaliei, dar și un reprezentant al unui alt ONG în care este președinte controversata Linica Stan. Asociației, Primăria Mangalia i-a alocat în trei ani de la înființare milioane de lei. Anul acesta, până acum, i-au fost alocați 1.742.000 lei.

Opa! Dumitru Filip, omul lui Radu din Consiliul Local Mangalia, si-a dat demisia! Cristian Radu

Ca să fie OMD, asociației îi trebuia avizul Ministerul Turismului și să fie înscrisă în RAF al OMD-urilor cu statut de utilitate publică. Dacă nu obține statutul de utilitate publică, nu se califică pentru a fi OMD și nu se pot aloca fonduri publice. Doar dacă obține statutul de utilitate de publică, juridic este asimilată instituțiilor publice.

A fost depusă documentația la Ministerului Turismului, dar nu a obținut avizul

Asociația a depus documentația pentru obținerea avizului însă, pentru că aceasta a fost incompletă s-a solicitat completarea acesteia în vederea emiterii avizului. Până la data de 11 mai 2023, spune ministerul, OMD Mangalia nu a obținut avizul de autoritate publică centrală responsabilă în domeniul turismului, drept pentru care nu a obținut nici statul de utilitate publică, conform art 2, alin 2 din Ordonanța de Urgență a Guvernului 86/2022 pentru modificarea și completarea OUG 58/1998 privind desfășurarea și organizarea activității de turism în România.

Opa! Dumitru Filip, omul lui Radu din Consiliul Local Mangalia, si-a dat demisia! răspunsul ministerului

Ei bine, se pare că OMD-ul din Mangalia a obținut, în cele din urmă, avizul, așa că a devenit cu statut de utilitate publică. În acest context, potrivit legii, președintele acesteia, Dumitru Filip, ar deveni incompatibil, pentru că el este și consilier local. Așa că, a avut de ales: ori una, ori cealaltă. Și a ales... să-și dea demisia din Consiliul Local. În ședința din 4 decembrie se va lua act de încetarea mandatului lui Filip. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Relicva asta, sugativa, ar trebui sa și dea demisia de peste tot. A leș de unde vin mai mulți bani. A participat la privatizarea Neptun Olimp și a fost groparul turismului din sud alătur de Iorgus și Agaton, dar nu numai.
4
0
Ce să zic ... e bine că încă nu s-a prins lumea că Murat e omul lui Radu cu care își face treaba la fiecare 4 ani. Murat la AUR, Paris la USR, Maganu la PSD și un Ozzy să mai spargă votul și succesul e asigurat. Forzza PNL !!! un partid cu 12% dar cu creier și influență. P.S. Tot nu iese maxim cu 2% dar mai este și Șoșoaca lui Despa.
5
0
Ciuraru, v-ati folosit de Filip pentru toate magariile, iar acum dati in el ca ar fi omul lui Murat. Asta nu il denigreaza, asta il spala, iar Filip nu merita sa fie spalat de pacate, a facut prea multe si prea urate.
6
1
Dumitru Filip este omul lui Murat! Poate și-a dat seama și Radu în ultimul ceas ca Filip este cârtiță din sânul lui.Urat îmbătrânește acest om,fără demnitate și fără coloană vertebrală!
6
0
17 miliarde lei vechi 17 000 000 000 bani scursi catre aceasta organizatie ce a facut aceasta organizatie?
10
0
Deci!? Până acum adică anul 2023 , structura asta nu a fost de utilitate publică!!! Nu a fost utilă cetățenilor. Înțeleg bine? Dar a înghițit milioane . Să fi fost un paravan la instalația de scurgere?Filip ești amabil să explici public?Cu mina aia a ta de om serios.
10
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436