REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Operație RARĂ Israel: Două fetițe siameze unite în zona cefei au fost separate cu succes

Operație RARĂ Israel: Două fetițe siameze unite în zona cefei au fost separate cu succes

Replica API 8 septembrie 2021 | 00:00 591

Două fetiţe în vârstă de un an din Israel, care erau siameze şi s-au născut unite în zona cefei, pot în sfârşit să se privească una pe cealaltă datorită unei rare intervenţii chirurgicale de separare, informează Reuters.

Operaţia, care a durat peste douăsprezece ore şi a fost efectuată la Centrul Medical Soroka, a necesitat mai multe luni de pregătire şi a implicat zeci de experţi din Israel şi din străinătate, a precizat spitalul israelian duminică, potrivit Agerpres, citată de stiripesurse.ro.

''Aceasta a fost o intervenţie chirurgicală rară şi complexă, care a fost efectuată de doar 20 de ori în toată lumea şi acum, pentru prima dată, în Israel'', a declarat Mickey Gideon, neurochirurg pediatric la Centrul Medical Soroka.

Fotografiile publicate de media israeliene prezintă siamezele - ale căror nume nu au fost făcute publice - stând într-un pătuţ cu feţele îndreptate una spre cealaltă şi cu capetele bandajate.

Comunicatul publicat de Centrul Medical Soroka precizează că intervenţia chirurgicală a necesitat proceduri de reconstrucţie craniană şi grefe de scalp în cazul ambelor fetiţe.

''Ele se recuperează frumos. Respiră şi mănâncă singure'', a declarat Eldad Silberstein, directorul departamentului de chirurgie plastică din Centrul Medical Soroka, pentru postul de ştiri israelian Channel 12.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212