REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.5° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Operațiunea Carpazi: cetățeni români ARESTAȚI pentru PROXENETISM în Italia!

Operațiunea Carpazi: cetățeni români ARESTAȚI pentru PROXENETISM în Italia!

Replica API 30 noiembrie 2019 | 02:28 456

Poliția Română a asigurat cooperarea internațională judiciară și de poliție, în cadrul unui dosar penal instrumentat în Italia, coordonat de Parchetul de pe lângă Tribunalul din Brescia, în care 3 români au fost arestați pentru proxenetism.

Polițiști de la Direcția Investigații Criminale – I.G.P.R., serviciile de investigații criminale Galați și Constanța și Biroul SIRENE România au sprijinit Operațiunea CARPAZI, desfășurată de Poliția de Stat din Brescia și Brigada Mobilă din Brescia, sub coordonarea Serviciului Central Operativ. De asemenea, polițistul român din cadrul I.P.J. Vrancea, aflat în misiune în Italia, în cadrul Task Force-ului urmăriți, a asigurat întregul suport operativ necesar. Cercetările au fost demarate de autoritățile italiene în luna decembrie 2018, în urma unei plângeri depuse de una dintre victime, care decisese să renunțe la cel care o exploata, motiv pentru care bărbatul cercetat pentru proxenetism a amenințat-o. Activitățile investigative au evidențiat faptul că persoanele cercetate, chiar dacă se aflau la domiciliile lor din România, de unde se deplasau doar periodic în Italia, ar fi controlat și exploatat, prin metode violente, mai multe fete (11 au fost identificate până în prezent). Fetele ar fi fost obligate să practice prostituția atât la stradă, cât și în apartamente din Provincia Brescia și, ulterior, ar fi transferat către proxeneți banii încasați. În cadrul operațiunii, la data de 6 noiembrie 2019, au fost arestați în România 3 cetățeni români (cu vârste de 24 și 33 de ani), în baza mandatelor europene de arestare emise de Tribunalul din Brescia. Aceștia sunt cercetați pentru extorcare și înlesnirea practicării prostituției de tinere femei românce.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si Pulitzia Romana isi trage spaga de rigoare. Altii tre sa-si faca treaba in locul lor.
2
0
Arestati-i pe toti si eliberati saracele fete din sclavie.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272