REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
12.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Operatorii de păcănele fierb: ONJN cere peste noapte declarație de la primării

Operatorii de păcănele fierb: ONJN cere peste noapte declarație de la primării

Virgil STOIAN 23 aprilie 2024 | 15:41 567

Promulgată de președintele Klaus Iohannis pe 17 aprilie și publicată în Monitorul Oficial pe 18 aprilie, legea lui Alfred Simonis produce deja efecte.

Operatorii de pacanele fierb: ONJN cere peste noapte declaratie de la primarii

Deși nu a intrat în vigoare (fapt care ar urma să se întâmple la 10 zile după publicarea în Monitor - adică pe 28 aprilie) și nu are norme, ONJN ține cont de conținutul acesteia.

Operatorii veniți azi la ONJN pentru a obține autorizarea sloturilor în următoarea ședință a Comitetului de Supraveghere au fost opriți la registratură de angajați care le cer un document suplimentar.

Fiecare operator, inclusiv cei din București, trebuie să aibă la dosarul de autorizare depus la Direcția Generală de Autorizare Jocuri de Noroc o hârtie semnată de primăria locală în care să fie consemnat numărul de locuitori.

Pentru a se putea încadra ca să prindă viitoarea ședință a Comitetului, dosarul trebuind depus cu câteva zile înainte, firmele de păcănele reclamă nu mai au timp suficient ca să scoată acest document.

În plus, anumite UAT-uri invocă faptul că legea Simonis nu este încă în vigoare, așa că nu pot motiva emiterea actului.

Comitetul de Supraveghere al ONJN va avea viitoarea ședință luni, 29 aprilie, astfel că, la momentul respectiv, legea va fi intrată în vigoare și va produce efecte.

Operatorii care nu posedă hârtia respectivă la dosar riscă să rămână fără păcănele autorizate, caz în care trebuie să le scoată din priză, dacă nu vor să riște pierderea licenței.

Instituția cu sediul în Calea Victoriei numărul 9 nu mai poate da „verde”, după 28 aprilie, pentru autorizarea aparatelor care funcționează în sate și în alte localitățile mici și mijlocii.

Legea promovată de pesedistul Alfred Simonis obligă scoaterea păcănelelor din toate barurile și agențiile care funcționează în localități cu o populație mai mică de 15.000 de locuitori.

Doar că ONJN nu are chef să se ocupe să afle cine are sau nu dreptul să primească autorizare mai departe, misiunea cu pricina fiindu-le pusă în brațe celor direct interesați, adică agenților economici, potrivit hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e ptr a-i obliga sa dea spagi la primarii un fel de taxa de protectie de stat
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272