REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

OPERATORII de PLAJE ne pot RÂDE în NAS dacă se ADOPTĂ amendamentul lui TEODOROVICI

OPERATORII de PLAJE ne pot RÂDE în NAS dacă se ADOPTĂ amendamentul lui TEODOROVICI

Replica API 25 iunie 2020 | 00:00 3035

Eugen Orlando Teodorovici, fost ministru al Finanțelor a depus un amendament prin care toate terasele construite ilegal pe litoralul Mării Negre pot scăpa de la demolare. Amendamentul a fost votat deja de Senat și așteaptă votul decisiv din Camera Deputaților și vine în plină campanie de demolare a teraselor fără autorizație din Constanța, Mamaia, Năvodari și celelalte stațiuni de la mare.

Amendamentul nu are nici o legătură cu legea la care a fost depus

Teodorovici a depus, în Comisia de buget din Senat, un amendament legat de terase la o lege cu care nu se pupă. Mai exact, este vorba de legea 50/1991, care se referă la salariile poliţiştilor. Acest amănunt nu a stat însă în calea senatorilor, care l-au votat pe 16 iunie, în aceeaşi zi în care fusese votat de Comisia de Buget. Urmează acum votul din Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional. Din textul amendamentului reiese că, dacă o persoană a mai lucrat în domeniu şi închiriat bucata de plajă, primeşte autorizaţie, cu condiția să depună un plan de situaţie al construcţiilor ridicate ilegal. Cu alte cuvinte, dacă acele construcţii există, chit că ilegal, trec, fără nicio problemă în legalitate. Iar totul se întâmplă în contextul în care, în primăvara acestui an, pe litoral a fost demarată o acțiune de dărâmare a teraselor construite ilegal.

Bogdan Bola: Constănțenii vor doar ca beach-barurile să intre în legalitate

”Având în vedere că PSD are majoritatea atât în Camera Deputaților cât și în Senat cred că legea o să treacă. Aș vrea să pot spune că mă miră această măsură. Dacă voiau să facă într-adevăr ceva, puteau să convoace toate instituțiile implicate în elaborarea și aprobarea acelui PUZ, și să spună celor vinovați să rezolve treaba. Dar având în vedere faptul că domnul Orlando acum a aflat se pare de această situație și dă vin ape ABADL, cu toate că PUZ-ul actual a fost făcut de un director ABADL cu aceeași culoare politică ca Orlando Teodorovici, prost gândit pentru că a fost făcut pe tot litoralul, astfel că dacă cineva spune pas, pică tot PUZ-ul. Vă dați seama ce semnal dă un astfel de amendament, atât operatorilor de plajă, care pot să ne râdă în nas cât și angajaților care au început să își facă treaba. Constănțenii vor doar ca aceste construcții să intre în legalitate” a declarat pentru ziarul Replica, Bogdan Bola, directorul ABADL.

O să atacăm legea la Curtea Constituțională

În privința celor care sunt în legalitate cu construcțiile de pe plajă, Bogdan Bola a spus: ”Cum se vor simți agenții economici, în special în Năvodari, care au respectat PUZ-ul exact cum a fost făcut și sunt sectoare de plaja unde nu există nici o construcție ilegală, pentru că acei oameni au respectat legea. Acei operatori se simt la fel de prost ca și noi în acest moment. Noi o să continuăm și dacă legea o să treaca o să mergem la Curtea Constituțională”.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niciun fel de constructie pe plaja. Plaja sa fie libera.
7
0
Bola de cand esti pe scaunul de director ,ocupat fara concurs si fara studii de specialitate ,ai ajuns sa bagi zanzanie intre colegi ,nu sesizezi ca personalul a inseput sa spuna pas ,inspectie nu ai si nu o sa ai ,juridic nici atata ,este cazul sa te retragi si sa lasi pe altcineva sa conduca institutia ,....drum bun diectore,, Facebook''
4
6
acesti 2 pacalici stiu doar sa se priveasca in oglinda, sa faca poze si sa semneze. De unde pwla mea sa faca astia ordine? Ca reprezentanti ai statului, avem nevoie de barbati adevarati, nu curvele astea doua gata sa o ia pe niste capace de American Cola. Bai paduchilor... nu va mai dati importanti... vorbiti de probleme care nu exista si ideea de beach bar e chiar ultima la care mi-e gandul, eu, roman adevarat. Voi, zeama de la curul politicii, sunteti pusi doar sa curatati acum ADEVARATUL FURT, SA CAMUFLATI FURACIUNEA IMPOSTORILOR. PAPAGALILOR. CURVELOR IEFTINE. MASCARICILOR CU PUTE MIIIICI
5
0
o sa fie ca la tigani.. nu tu ordine nu tu disciplina.
8
0
Cred ca Bola si cei de la apele romane ar trebui sa stea la puscarie. Este simplu , pentru ca asa vor ei pagubesc statul Roman cu cateva milioane de euro. Pot sa incasesze in Mamaia chire de 10 milioane de euro , iar la Navodari pe acelasi fel de plaja incaseaza doar 1 milion . Deci domnule Bola lagubesti statul asta si asa sarac si inglobat in datorii cu cca 9 milioane de euro anual , si asta pentru ca esti inconletent in administrarea bunurilor statului. Dar de unde sa sti tu asta , tu esti crescut din spaga luata de tactu ani si ani la rand , si acum te dai mare legalist...
5
4
Mascariciul de Orlando, isi face cadouri siesi si travestitelor sale, patroane de plaje.
11
1
adevarul e ca omul a vrut sa ramana ale lor mereu acolo nu sa se schimbe si sa se faca altele de noua putere evident tot ilegale ca doar asa e de ani de zile !!!!
5
0
Teodorovici a declarat ieri la un post tv ca afaceristi astia care au constructii ilegale au angajati si platesc impozit la stat,auzi idiotu cica daca astia platesc impozit la stat pot sa construiesca orice si unde vor fara nici o aprobare si a mai zis tampitu asta ca treaba asta dureaza de ani de zile,adica lasati-ne ma oameni sa incalce legea in continuare va luati si voi spaga ca si pana acum si toata lumea este multumita,nu veniti voi acum cu legea caci legea nu este pentru noi. "VOTATI" P.S.D.
13
1
Pesedistii tot comunisti ramin.Iar cu primariile alta prostie; ele vor bani dar nu stiu sa le faca monitorizare si mentananta care costa.
7
0
oricum beach barurile sunt goale haha s-a prins lumea
7
0
...cadou de la Teo pentru Mirela....nu va mai saturati...desfiintati sandramalele si grajdurile de oi de pe plaje...!!!
14
0
De ce au dat plaja la hotelieri si in administratie diversilor trebuiau lasate liber administrate de primarii
12
1
cat de prost sa fii sa depui amendament la o lege care nu are de a face cu scopul urmarit? vrei sa modifici legea constructiilor dar depui amendament la legea salariilor? cine ne guverneaza.....brrrrrr
15
1
este plina de sezlonguri, umbrele si dughene. De ce umbrela ? Vii la soare nu la umbra. Sezlongul este sursa de covid, ciuperci si alte virusuri. Cotetele ocupa nisipul degeaba. Interziceti sezlongurile, demolati cotetele, redat plaja cu nisip turistilor.
18
3
Bola nu doresti sa se intre in legalitate vrei doar razboi politic Iar in privinta celor care au respectat legea i ai ingropat si ii trimiti in faliment Incearca sa construiesti ceva ca la distrus esti bun Pacat de Romania
6
5
Inca o dovada ca orice se poate in Romania, si ca acest partid, este protectorul celor care nu respecta legea si isi fac propria lege.
24
0
oricum va rad in nas, situatia a scapat de sub control, ex. Zoom care are bine mersi parcare pe plaja, si-a facut drum de acces ilegal
21
0
Teoforovici asta nu face de capul lui, sunt in grupmafiot care conduce tara
28
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272