REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Operatorii din Piața Ovidiu își vând afacerile, din cauza crizei. Video

Operatorii din Piața Ovidiu își vând afacerile, din cauza crizei. Video

Valentina CAMARA 12 octombrie 2022 | 00:00 8759

Odată cu instalarea pandemiei, tot mai multe afaceri au fost nevoite să își pună lacătul pe ușă pentru că nu mai reușeau să își țină pe picioare afacerea. Restricțiile tot mai severe au afectat grav și multe din afacerile din Piața Ovidiu. Replica a vorbit cu doi afaceriști care ne-au dezvăluit motivele care i-a determinat să renunțe la afaceri.

Pandemia a fost principalul motiv pentru care agenții economici au trebuit să ia măsuri drastice în ceea ce privește afacerile personale. Proprietarii afacerilor din Piața Ovidiu, de exemplu, sunt nevoiți să își vândă munca de ani buni pentru că nu mai fac față.

Bere artizanală. Ordinul berarilor

O primă afacere care și-a pus lacătul pe ușă este pub-ul Ordinul Berarilor, o afacere cu bere artizanală din piața Ovidiu, ce se vinde cu 200 000 euro. Spațiul este compus din 2 etaje, bar, bucătărie, balcon, terasă, 3 grupuri sanitare, vestiare, birou. Barul și bucătăria sunt complet echipate iar spațiul destinat servirii este mobilat și amenajat. Cel care va cumpăra pub-ul ar trebui să știe că va plăti o chirie în valoare de 1.600 euro, pentru o suprafață de 1200 mp.


Vindem dacă avem cui. Am avut afacerea deschisă trei ani și nu am reușit să o punem pe picioare, deoarece nu există o cultură a berii în Constanța, nu există consumatori de bere manufacturată, aveam foarte puțini clienți.” a declarat pentru Replica un reprezentant al pub-lui.

Ritual Bistro & Pub

Un alt local care s-a închis și care se vinde este Ritual Bistro & Pub. ”Pandemia a fost principalul motiv pentru care am închis mai cu seamă, prețul chiriei care era foarte mare, distanțarea socială care ne-a afectat la numărul de mese și lipsa clienților ”, a declarat pentru Replica reprezentantul Ritual Bistro & Pub.

Acesta nu a dorit să ne dezvăluie suma pe care o cere pe afacere. A precizat doar că cere de cinci ori mai puțin suma pe care a investit-o, inițial.

Video:

De precizat că, în ultima perioadă, site-urile de specialitate s-au umplut de anunțuri de acest gen, afaceriști care-și vând fabricile, saloanele de cosmetică, service-uri auto sau restaurantele de cinci stele, pentru organizare evenimente. Alții care nu vor să renunțe de tot își caută asociați, în speranța că  vor împărți cheltuielile și taxele la stat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce cultura berii artizanale cand cumperi berea mai ieftin ca painea la supermarket. Bea matale halbă la 30 lei
2
1
Si pe cine sa plang de mila? Pe gusteru ala de la pipipitzo ? Numai aere de fasole pe el, si consoarta si mai tare. Duceti-va unde stim noi, la fezandat la 2 metri
4
0
Saracii de ei. Numa p-astia nu-i plangeam de mila. Sa vina altii care stiu sa faca afaceri... La cel cu berea , avea preturi astronomice, berea venea dupa o ora... am fost o data si nu mi-a mai trebuit. Da vezi doamne nu avem cultura breii. Ba eu cred ca romanul nu mai e asa de guster, se mai uita si el unde da banii....
11
0
In cta s-au marit impozitele pe spatii comerciale de 4 ori in 2 ani de cand e Chitac primar. Clar, sunt multi, aproape toti, comercianti care sunt niste laturi de oameni si japcari dar sa zicem ca esti un om cu capul pe umeri care vrei sa faci un lucru bun. Ce faci in conditiile date? Cum platesti gazul, curentul, impozitele, salariile, furnizorii etc? In centrul vechi din Bucuresti, unui local i-a venit factura de gaz 130000 de lei. Este normal? Poti avea o afacere in felul acesta? Ce fac oamenii aia de pe Stefan cel Mare? Cum mai pot supravietui acele afaceri? Mergi in pierdere si te rogi sa faca cineva strada? In tara asta nu poti avea o afacere cinstita pt ca te ingroapa in primul rand statul.
12
1
Foarte dubios cum au cumparat actualii proprietari .Cine le-a vandut propritatile alea? Cine le-a facut acte? Cine sunt noii proprietari? Cine sunt judecatorii care au jedacat acele procese? Aia este zona blestemata.Acolo multi oameni si-au pierdut casele ,locuintele.In diferite moduri.Mai putin stiute de noi.Multi proprietari au murit judecandu-se si nu au intrat in posesia proprietatilor.Acolo s-au facut multe vanzari ilegale,falsuri etc. Terenurile si propietatie vandute fictiv.Ca in toata Constanta.Cine este azi condamnat pentru terenurile si cladirile vandute fictiv acolo? Confiscata averea ilegala.Au fost facute evacuari ilegale,familii distruse.Cladiri laste in ruina pentru a se darama si lua terenul etc. Cine a vandut tot acolo trebuie inchis pe viata.Tot ce s-a cumparat cu acte ilegale, confiscat tot.
9
0
Sa si le bage in c*r zona aia e mai rau ca azovstal
13
0
Nu este nici o problema ca inchid sau isi vand astia afacerile si apropo vedeti mai patronilor care sunteti voi patroni ca aia pe care voi ii numeati saracii va tineau in viata afacerile,numai au saraci bani de-o bere la terasa da patronul faliment pentru ca saraci or fi foat ei saraci dar erau multi si dupa munarul de clienti merge afacerea sau se inchide si mumai comparati voi Constanta cu Bucurestiul caci acolo circula bani mai multi in general,cum nu puteti compara Romania cu Olanda,Franta,Suedia sau alta tara europeana unde oricine isi permite o bere la terasa,chiar si romani plecati la munca in tarile alea.
9
0
pai bai comentatorilor de mai jos, voi astia priceputi. Nimeni nu a subliniat obraznicia de a cere 200.000 euro pe un spatiu care nu produce nimic sau prea putin de 5 ani de zile! adica genul asta de antreprenori isi merita soarta. Ce vinde de 200.000 euro? blana ursului
7
0
ASTA se intampla intr-un oras cu salariati saraci , fara productie .30 de ani in care toate terenurile s-au vandut pentru construit blocuri . Investitorii seriosi au fost goniti . De lucru gasesti dor ca vanzator in mall sau paznic .
21
0
Cu ce dracu sa intri la bere? Nu ai bani nici de hartie igenica dintr-un salariu, nici minim net, sau net de 2000 de lei lunar.Platesti facturi de sute de lei mai mari decat veniturile. Nemernicii maresc impozitul la cladiri cu 50% de anul viitor salariul tot atat este.Un vecin din bloc de cand a auzit cu impozitul si-a demolat si peretii din interior.De 3 saptamani darama ziduri in casa.Avea zidul de rezistenta si zidul de la dormitorul mic de la balcon balcon demolat.Ne apucam toti sa ne demolam zidurile din case.In ce tara din UE platesc ca la noi impozit si pe peretii casei ? Peretii casei i-a cumparat guvernul ? Este proprietar guvernul pe peretii cumparati de mine! Un bun pe care esti proprietar doar in acte, dar nu esti decat cu numele.Ce proprietate este asta? Eu ce am cumparat aerul din pereti? Astia nu au bani pentru salariile muncitorilor si pentru pensionari.Dar pentru ei de unde mama dracului au bani ? Pe vremea lui Ceausescu avea tot romanul sarac bani sa mearga la un mic si o halba cu bere la o terasa.Azi ce avem? Ce nu avem cultura? Nu stim ce este berea? Cati constanteni au iesit sapatamanal sau lunar in Constanta ,Mamaia la o bere asta vara? Cati constanteni isi permit sa mearga cu familia la un restaurant,o terasa,un film ,un spectacol? In Constanta avem salarii mici fata de alte orase mari din tara. Cand venitul este mic,stai in casa. In ce tara din UE ai facturile mai mari decat venitul lunar? Ce guvern mareste in plina criza si razboi impozitele cetatenilor lor? Avem cele mai mici venituri din UE si cel mai mari impozite pe salarii.Mai primesc niste ajutoare de la UE da un rest la pensionari ,blocheaza mii de carduri ca au cumparat fara sa stie mancare la caine si restul ii fura tot ei.la unii nici pana azi nu le-au dat cardurile.Sunt pensionari care intreba luna de luna cand le aduc cardurile. Ce guvern se scuza ca avem razboi ca ei? Daca ai razboi de ce maresti preturile si impozitele? Ca nu au bani de marirea pensiilor.La amarati nu le mareste decat cu 11% de anul viitor.Pana la anul mori cu zile multi romani de foame de frig si lipsa de medicamente.Ei au sute de mii de lei lunar.
26
0
CHE, la bucuresti sunt mult mai multi care traiesc din bani nemunciti si isi permit sa-i sparga in astfel de afaceri, CONSTANTEAN corect si familia aia sta la etajul magazinului, la noi vor 3 apartamente 2 masini de lux si vacante numai di afacrea asta!
5
0
Daca te duci in Turcia sau Grecia ai sa vezi ca proprietarul cu nevasta si copiii lui muncesc din greu la afacerea familiei. De la curatenie, pana la servit la mese. Patronii nostri machidoni nu vor sa mai faca bataturi.
17
0
Sa se duca!!
9
2
Nu intru in polemici de de se închid sau nu, dar un lucru e sigur. In Cța nu poți deschide ceva de nișă ( gen craft beer ), nu ai cum….aici nu ai să vezi ca la Buc in Berăria Zăganu plin in orice seara, poate nu s bani, poate nu e educație… cine știe?
17
3
De ce Pizzico merge foarte bine si voi dati faliment saracilor?
6
8
adica fraierul se chinuie sa faca bani,sa plateasca cte 10000 euro spaga la anaf,fisc,controalele lui peste la fiecare citeva luni si sa-i plateasca cipanului 1600 euro chirie in fiecare luna.
14
0
Apai mai poulellor cand s.o inchide tot sa rananeti numai cu lidl kaufland si ajutorul de somaj sa asteptati pensia mareata lichele puturoase si ofticoase! Sugaci din neam tarani detasati
9
12
Lacomia comerciantilor , lacomia propietarilor care cer prea mult pe chirie , lacomia si prostia administratiei locale care prin tot felu de taxe au pus si pun in genunchi micile afaceri . Nemernicia guvernului pentru ca prin mizeria numita pandemie a nenorocit sute de mii de firme la nivel national . Acum ca sa puna bomboana pe tort au marit preturile la energie , gaze si combustibili . Automat ca toate preturile sau dus in sus . In Romania , statul nu face nimic pentru a veni in ajutorul micilor afaceri . Micile afaceri sunt cele care ofera de munca tinerilor , a necalificatilor , si care aduc imediat bani in piata .
34
1
Vand din cauza crizei?2 spelunci bagate pe niste stradute sunt de vqnzare pt ca produsele lor nu sunt cautate iar serviciile sunt praf.au spus o cu subiect si predicat ca nu au clientinpt ca produsele lor nu au trecere la consumatori.asa ca Valentino las o moale.mananci bok. Toate maghernitele obosite si toti patronii de mucava care au venit cu idei geniale sunt in pragul falimentului. Si apropoo, cauta definitia antreprenorului sa vezi ce spune si fa un articol despre faptul ca antreprenorul este acea persoana fizica care ISI ASUMA RISCURI. P.s. nu cumva aaa zisa berarie a fost facuta pe fonduri europene????start up??? Asta asa un inside info
24
2
Sa dispara toti teparii si afacerile lor dubioase!
22
1
Din cauza crizei????? Chitac a marit impozitul pe spatii comerciale de 4 ori in doi ani!!! Criza doar i-a ingenunchiat de tot! Multa mwe cu kkt chitac si nenorocitilor care il sustin!
25
7
Vand pt ca nu au reusit sa fie performanti, pt ca deschid astfel de afaceri cu asteptari de 5 - 600% adaos si daca s-ar putea sa o amortizeze din primele 3 - 6 luni ... Este suficient sa vedem preturile pe care le au si printr-o comparatie cu alte locuri intelegem f repede cam cum functioneaza. S-a vazut in aceasta vara ce s-a intamplat in Mamaia, acolo unde alti colegi de breasla sau daca nu chiar tot aceeasi, vor profit in 3 luni cat pt 12.
33
3
Vreau sa cumpar,pizzico
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272