REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Operatorii își demolează beach bar-urile de pe plajă, fără autorizație, pentru a putea participa la licitație. Video

Operatorii își demolează beach bar-urile de pe plajă, fără autorizație, pentru a putea participa la licitație. Video

Ana Maria LIPAN 20 martie 2023 | 00:00 10490

Tensiunile între autoritățile responsabile cu managementul și administrarea plajelor și operatorii comerciali de pe litoral continuă. Pentru a participa la licitație pentru sectoarele de plajă, în privința căreia a fost emisă deja Ordonanța de Urgență, operatorii se văd nevoiți să elibereze suprafețele ale căror contracte de închirieri s-au încheiat, chiar înainte de a obține autorizațiile de desființare a construcțiilor deja existente. Având în vedere perioada scurtă de timp pentru realizarea procedurilor, aceștia au fost puși în fața unei decizii grele, alegând răul mai mic, pentru a nu pierde investiția și a demara pregătirile pentru primirea turiștilor.  

Operatorii isi demoleaza beach bar-urile de pe plaja, fara autorizatie, pentru a putea participa la licitatie. Video
Anul acesta, se încheie contractele de închiriere a 129 de parcele de plajă, ce urmează să fie scoase la licitație. În acest scop a fost emisă Ordonanța de Urgență privind procedura de închiriere a suprafețelor de plajă turistică pentru sezoanele 2023-2024, document ce a provocat neliniștea operatorilor de plajă de pe litoral și a autorităților, ce se tem că întârzierile ar putea afecta succesul sezonului estival.

Este, însă, un proces îngreunat. De ce? Pentru că anterior tranzacțiilor cu operatorii, construcțiile existente pe plajă trebuie desființate, acțiune imposibil de efectuat în lipsa unui document de urbanism. Perioada îndelungată de timp necesară desfășurării tuturor acestor demersuri poate întârzia pregătirile pentru întâmpinarea turiștilor. Pentru a putea participa totuși la licitație, unii operatori au început demolările, chiar în lipsa autorizațiilor de desființare, alegând astfel să suporte repercursiunile încălcării normelor în vigoare pentru a se asigura că nu pierd investiția.  

Operatorii isi demoleaza beach bar-urile de pe plaja, fara autorizatie, pentru a putea participa la licitatie. Video
Operatorii comerciali doresc, de asemenea, o prelungire a perioadei de închiriere, susținând că cea actuală afectează investitorii din zonă, cărora le este dificil să formuleze un plan de durată. Precizăm că, în acest moment, 200 de contracte au încetat, acestea ajungând la termen, iar în același timp, o serie de lucrări privind combaterea eroziunii costiere au fost finalizate sau se află în curs de finalizare, drept urmare loturile au suferit modificări, prin cuprinderea acestor suprafețe noi.

Operatorii isi demoleaza beach bar-urile de pe plaja, fara autorizatie, pentru a putea participa la licitatie. Video
Recent, Patronatul RESTO Constanța s-a întrunit într-o conferință de presă, în cadrul căruia reprezentanții și-au expus nemulțumirile față de această procedură, punând la îndoială prevederile Ordonanței. Principalul aspect deficitar pe care acesta l-au adus în discuție a fost lipsa timpului necesar pentru finalizarea investițiilor, obținerea actelor urbanistice necesare și realizarea branșamentelor fiind procedee de durată.

Operatorii isi demoleaza beach bar-urile de pe plaja, fara autorizatie, pentru a putea participa la licitatie. Video
Autoritățile responsabile sunt acuzate că nu au luat în calcul toți factorii ce contribuie la buna desfășurare a sezonului estival, eșuând în a colabora cu investitorii din zonă și a le lua în calcul propunerile, pentru asigurarea unor condiții optime de dezvoltare a turismului de pe litoral.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La vama veche unde creste calutziliii da mare și 3-4 bicibaruri la Ha!! Record de productie la Ha! Tot prostanul cu 2-3 Ari salta un bicibar. N.ai loc sa scutiri sharshafu de prostani di cheasda rânjită. Ia marsh ma d.acilea.
1
0
Ba iara Urlați la bicibaruri?!? Dele drequ la armata plajilii sa facă trageri in viu în keasdele maimuțoilor tatuați că oole da Paști. Ce atâta bicibaruri? Jos bicibaru! Sus paharu!
1
0
pe moraru il demolati?? nu nu ca o f***a radu pe nevastasa cand era la treaba !!!
2
0
Ce faci Corina?
1
1
Sezlongu 200, da ce cumpar sezlongul? Plaje pline de mizerie ci Tagani pusti angajati, lasa gunoaie sa miroasa
5
1
Repercu(r)siuni?
1
3
Cum au ajuns cotetze ilegale sa existe ? cu ajutorul spagillor date inspectorilor de la APELE Romane
12
1
Păi ... băi băieți , dacă ați dat șpaga la Apele Armâne ... la primărie nu dați nimic ? Nu e corect , ia învațați scaderea și obțineți tot ceea ce vă doriți în timpul dorit ..
14
0
Restaurantul din zona Caelia....nu.i a lui Gay.ul de Marica?
13
4
Sa liciteze....poate castigă Jegul ăla de Bela de la Cambela... sa ridice vreun nou bloc rezidential direct pe nisip....
6
0
la caelia sunt absolut convins ca nu se va demola restaurantul de pe plaja. chiar daca el nu are autorizatie. ca si cand s a facut innsiparea aici se va face o exceptie. este singurul restaurant din mamaia contruit complet pe plaja cu bucatarie cu gaze cu fundatie. legea nu se aplica mereu
14
1
nu cunosc detaliile, dar cum de au costruit fara autorizatii? acceptul a fost verbal, pe barba, cine l-a dat? dna, diicot!?
9
1
Șpăgile la mine se dau, SE STIEEE!!
7
0
Hai cu demolare si inapoi in munții Pindu via Stejaru,Cogelac etc
20
1
Asta e nivelul turismului, astia sunt "horeca". Niste profitori infecti care platesc angajatii mizerabil si se cred mari afaceristi. Nu ofwra nimic dar vor totul intr-o vara. Iti zic ca ai venituri de 5000 de lei dar ei iti dau salariu minim ca sa nu plateasca taxe. Sper sa fie controale zilnice de la ANOC pe litoralul asta deplorabil, exploatat de oameni deplorabili
8
0
Sa vedeti jos in capat la renasterii la zoon ditamai imperiu de cotetze facut pe plaja..e peste un hectar ocupat de cosmelii si astia il maresc ...Hai cu demolarea
9
0
Mergeți în Barcelona la plaja,are mai multe și vedeți dacă găsiti. Macar un coteț din așa zis beach bar,,, nu frate, sunt restaurante bde langa faleza și atât,ce atâta țigănie muzica in difuzoare omul sta pe plaja nu în club sali aude apa valurile păsările
21
1
cins aud de asociatia "RESTO" imi apare in memorie Cleosparta mul ruj Martin .adica cosmarul .
12
1
radu cristian pitziponc,cind dispar ba mizeriile dintre saturn si venus?dat ttiganiile de pe sfertul de plaja din olimp,unde.ti rupi picioarele in mare intre stinci?bouare inc7lt!
7
3
Toate aceste piedici se vor regasi in preturi. Primaria este condusa de niste infractori.
9
16
In ciuda voastra o sa iau si anul asta spaga , ma doare in cot ca urlati de ciuda
15
1
Pai când le-au făcut ilegal,fără autorizație, amplasate oriunde fără a avea in PUZ..acest lucru cum a fost?? A funcționat ilegal atâta timp,fără documente..acum se plâng??...jos...jos cu ele...plaja lăsată goala..fără nimic..asa va trebuie...escrocilor
30
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614