REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

OPERATORII vor un 'DISCOUNT' mai mare de 30% pentru ÎNCHIRIEREA PLAJELOR

OPERATORII vor un 'DISCOUNT' mai mare de 30% pentru ÎNCHIRIEREA PLAJELOR

Replica API 18 iunie 2020 | 00:00 1642

Operatorii de plaje vor beneficia de o reducere cu 30% în ceea ce priveşte contravaloarea contractelor de închiriere în acest sezon estival.

Administrația Națională „Apele Române” a înaintat prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor către Ministerul Finanțelor Publice o propunere de act normativ cu scopul de a sprijini operatorii de plaje care au încheiat contracte de închiriere cu Administrația Națională „Apele Române”, prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral. „Prin actul normativ aprobat astăzi în ședința de guvern, titularii contractelor de închiriere la Marea Neagră sunt scutiți de la plata sumei datorate cu titlu de chirie. Această sumă reprezintă o reducere cu 30% din contravaloarea contractelor de închiriere pentru anul 2020. În mod evident, aceste sume nu vor mai fi incluse la plata datoriilor scadente”, a declarat Ervin Molnar, director general al Administrației Națională „Apele Române”

O gură de oxigen cam mică

Operatorii de plaje au primit această veste, însă sunt parţial mulţumiţi de această propunere legislativă. „Este o gură de oxigen pentru administratorii de plaje şi hotelieri. Dar este totuşi un balon de oxigen foarte mic. Ei au promis mult mai mult, nu doar 30%”, a spus un administrator de plajă din staţiunea Mamaia, zona Cleopatra.

Administrator: Este doar sare-n ochi

Acesta mai punctează faptul că această propunere legislativă poate ajuta administratorii de plaje, însă turiştii nu vor putea bucura la rândul lor, deoarece, preţurile şezlongurilor vor rămâne intacte.„Ok, ne ajută pe noi, administratorii de plaje, dar nu vin şi în ajutorul turiştilor. Eu îmi voi scoate o parte din gaura pe care o am, dar trebuie să îi ajutăm şi pe turişti. E voi rămâne cu acelaşi preţ pentru şezlonguri, dar dacă ar mai tăia din chirie şi să fie redusă măcar la 50%, noi am putea tăia din preţurile pentru şezlonguri. Eu vreau să vină şi în ajutorul turiştilor, nu doar al meu. Daţi administratorilor de plaje cum aţi promis. Asta e doar sare-n ochi” a mai declarat el.

Plaja este legată în proporţie de 95% de restaurant şi hotel

Administratorul din staţiunea Mamaia spune că oricum mulţi dintre ei nu aveau oricum bani să plătească până la data de 15 iulie următoarea tranşă. De asemenea, se face apel pentru redeschiderea restaurantelor din hoteluri. „Ei vor tăia 30% din chirie, care trebuia dată la data de 15 iulie. Oricum nimeni nu avea bani să plătească. Administratorii de plaje sunt la limită cu banii. Eu depind de hotel şi de restaurant. Plaja este legată în proporţie de 95% de hotel şi de restaurant. Dacă nu au dat drumul restaurantelor, hotelurile vor merge la capacitate minimă sau chiar spre deloc, iar plaja va suferi”, a încheiat administratorul de plajă.

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Imi poate spune cineva de cite ori sunt controale pe plaja la sezlonguri NICIODATA EVAZIUNE MAXIMA MERGETI LA SATURN LA PLAJA LUI SAVA SI VEDETI EVAZIUNE CIT CUPRINDE ASA PESTE NOAPTE A DAT DE BANI SI A FACUT DITAMAI INVESTITIA FARA SAL INTREBE NIMENI NIMIC RUSINE PRIMARIEI MANGALIA POLITIEI LOCALE CARE AR FI TREBUIT SA SE SESIZEZE DIN OFICIU DAR SPAGIUTA E IN FLOARE LA MANGALIA
1
0
Plaja nu o folosesc operatorii fara ca ei sa plateasca chirie.Un operator are de investit in curent si apa.daca va scriu ce costuri presupun acedte 2 utilitati faceti pipi pe voi. Investitia este de oridinul zecilor de mii de euro.faceti galagie degeaba..daca ati fi fost in locul lor ...cereati si voi reducerea chiriilor...voi vreti sa stati cu p..a in sus cu 2 lei si sa va imbatati cu 6 lei.mergeti in grecia ca oricum turismul romanesc n are nevoie de voi.beah
0
2
Subinchiriez sectoare de plaja, in Mamaia si Mamaia Nord, preturi superavantajoase ! Hai, ghini aoa !
3
0
Sezlonguri mizerabile...saltele jegoase, rupte...fara WCuri...unde se caca turistul...Alupigus la toti
3
0
La muie cu 30% mai mult nu vreti!? Daca nu va convine, eliberati plaja de toate cotetele si lasati oamenii sa se bucure de toata splendoarea nisipului. Ati umplut plajele de dughene, cotete, tarcuri de stau oamenii ca vitele in staul. Ipocrizie, mizerie, nesimtire, ceea ce caracterizeaza pseudo-afaceristii plajelor.
5
0
Plaja trebuie inchiriata doar hotelierilor nu bisnitarilor
6
0
bai, sezlongurile mai au putin si se inchiriaza cu cat se vinde unul nou, oricum sunt jegoase si vai steaua lor, eu nu inchiriez asa ceva
5
0
Nu cumva le vreti MOKA ?
7
1
nu va convine inchideti afacerile si la kkt cu voi ...mari oameni de afaceri..
11
0
Pana la urma plaja si marea sunt de la natura,Apele Romane sau alta entitate nefiind partase la facerea lumii. Ia sa pun si eu laba pe muntii patriei asa,sub acoperirea unei firme cu nume misto' si sa inchiriez altora care intretin zonele,ca doar ce naiba,nu merit niste lovele da moca? Clientul final,adica romanasul turist sau localnic ajunge sa plateasca pentru primul tipat de la nastere unor smecheri. Bai,pe plaje ar trebui sa poti merge cum vrei,daca vrei cu prosop,daca vrei inchiriezi cu ora sezlong,daca vrei stai direct pe nisipul dat de Dumnezeu,nu facut de nu stiu ce SRL sau SA..
16
1
faceti un control si verificati citi din turisti au primit bon fiscal si pe urma sa se plinga astia .E 140 lei un sezlong la dedeman .voi vreti sa il recuperati in 3 zile Evaziunea sezlongarilor atinde 90%
21
0
Si daca nu primiti mai mult ce faceti ma,va luati sezlongurile si plecati acasa?,drum bun mai investitorilor din turismul romanesc.
20
0
Sezlongaria salveaza Romania!
9
0
Asta se numeste pomana electorala,,pomanagii mari oameni de afaceri,,siberia este pentru voi.
13
0
Pana acum, faceai parte cu hotelul? Acum te plangi ca nu or sa vina turisti? Incepea sezonul la 1 Mai cumva si ti-a afectat incasarile? Bah, nu va e rusine zdrentelor? Cand cereti 30-40 de lei pe un sezlong, e bine? Ce oferi pentru banii aia? Prosti cei care platesc, pana ma urma. In Grecia, te costa 5 euro, dar de banii aia consumi la bar. La voi?
17
0
Dupa ce ca fura de sting, mai vor si pomeni.
15
0
Ce ajutor de 30 procente,oricum plajele erau goale pana la 1 iulie.Aceleasi mizerii de amenajari pe plaja cand lumea a mai evoluat noi tot cu un beach bar obosit si niste sezloange la fel de obosite vandute la pret de Dubay.
16
0
Cine mama drak a solicitat astfel de administratori? Cine drak a vrut sa ii fie bagatpe gat abuziv un sezlong imputit contra cost, normal ? Altfel trebuie facute serviciile de intretinere a plajii nu cu japca. O metoda de imbogatire pe timp de vara pentru unii care zic ca fac servicii. Dar trebuie sa le vrem si noi. Ele approape ca sunt obligatorii daca vrei doar sa faci plaja. Pentru multi sunt servicii nesolicitate.
22
0
Eu zic sa va reduca chiriile cu 100 la 100 si voi sa mariti pretul sezlongurilor cu acelasi procent. Pai, noi ramanem fara munca si voi sa va faceti p..unga mare. Sictir de aici, javrelor! Plajele sunt domeniu public. Sau ar trebui sa fie.. Sa ma cac pe plasticele voastre infecte. Covidul nu este nimic in comparatie cu infectia de pe saltelele voastre!
28
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212