REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Oportunități de investiții norvegiene, la Constanța

Oportunități de investiții norvegiene, la Constanța

A.F. 23 aprilie 2024 | 18:35 674

Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a avut marti, 23 aprilie a.c., o întâlnire constructivă cu reprezentanții companiei norvegiene Green Entrans, Jorn Haugvaldstad, președinte, și Odd B. Skjærseth, partener. Oaspeții au fost însoțiți de Laurențiu-Adrian Lazar, Consul Onorific al Regatului Norvegiei la Constanța.

Oportunitati de investitii norvegiene, la Constanta

Ca urmare a adoptării recente a Legii privind energia eoliană offshore din România, compania Green Entrans, care deține tehnologia necesară înființării unor parcuri eoliene marine, este interesată să investească în acest domeniu nou de activitate în Marea Neagră. Reprezentanții companiei norvegiene doreau să afle care este părerea autorităților locale și a comunității locale despre astfel de eventuale investiții în regiune. Aceștia au realizat o prezentare a companiei, proiectelor din portofoliu și avantajelor pe care le dețin.

Viceprimarul Ionuț Rusu a evidențiat necesitatea de a atrage investiții străine la Constanța și întreaga deschidere a municipalității de a susține orice companie serioasă care ar dori să vină aici. Investițiile străine pot ajuta orașul să se dezvolte iar nivelul de trai al locuitorilor va crește, odată cu apariția oportunităților de locuri de muncă bine plătite în domeniul energiei regenerabile obținute în Marea Neagră.  

„Constanța este centrul unei regiuni în creștere, care poate beneficia de investiții interne și externe fără precedent. Sperăm că orașul nostru va deveni un furnizor de securitate și un centru energetic, tehnologic și inovator la Marea Neagră. Legea offshore tocmai a fost aprobată și sperăm ca aceasta să producă efecte în curând. Deși nu avem putere de decizie în reglementarea acestui domeniu, vom sprijini, în limita competențelor noastre, atragerea de investitori pentru producerea de energie verde în largul Mării Negre. Așadar, vă încurajăm să veniți la Constanța, pentru că orașul oferă oportunități uriașe de investiții”, a declarat viceprimarul Ionuț Rusu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest Tzigan de Constanta, pe nume Lazar Lurentiu, spagar mare de la Barklav....Klavness si alte firme de crewing de unde a s**t spagi de la marinari,acum este mare Condulu...Pullliii mele !!! Tzigane !!! Mars ma !!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272