REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Opt luni de închisoare, pentru că a condus beat o barcă

Opt luni de închisoare, pentru că a condus beat o barcă

Replica API 7 aprilie 2022 | 23:04 1650

Petrică Vesparu a fost condamnat la 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unei nave sau exercitarea atribuțiunilor de serviciu de către o persoană care are în sânge o îmbibație alcoolică mai mare de 0,80 g/1 alcool pur în sânge sau se află sub influența unor substanțe psihoactive. Inițial, bărbatul fusese acuzat și de vătămare corporală din culpă, însă s-a încetat procesul penal întrucât a intervenit prescripția. Petrică Vesparu a fost acuzat că a condus în stare de ebrietate o ambarcațiune, iar aproape de ieșirea în brațul Tulcea a intrat în coliziune cu o barjă, din impact rezultând accidentarea victimei care a necesitat pentru vindecare un număr de 20-25 de zile de îngrijiri medicale.

Cum s-a întâmplat incidentul

Barja acroșată se afla pe canalul care face legătura între braţul Tulcea şi braţul Sulina al Dunării, la aproximativ 500 de metri de intrarea dinspre braţul Tulcea pe malul drept în sensul de scurgere, nefiind semnalizată în niciun fel. Potrivit declarațiilor victimei, aceasta se afla la pescuit pe braţul Sulina, împreună cu alte 5 persoane iar pentru că persoana care trebuia să-i ducă acasă le-a comunicat că nu mai are benzină la ambarcaţiune, a sunat pe cineva pentru a veni cu o altă ambarcaţiune care îi aparţinea de asemenea acestuia. Împreună cu alte 4 persoane s-a urcat în ambarcaţiunea condusă de către Petrică Vesparu, aflat în stare de ebrietate, şi aproape de ieşirea în braţul Tulcea au intrat într-o barjă care era acostată la mal perpendicular pe acesta şi care ocupa aproximativ toată lăţimea canalului, moment în care au fost proiectaţi cu ambarcaţiunea pe mal. Barja nu era semnalizată şi nu se putea observa de la distanţă mai mare pentru a putea fi evitată. Acesta a fost preluat de o ambulanţă şi dus la spital unde a fost internat, întrucât avea două coaste rupte.

Instanța a reținut modalitatea concretă de comitere a faptei constând în conducerea unei ambarcațiuni în care se aflau mai multe persoane, cunoscând că a consumat alcool și acceptând în felul acesta că abilitățile sale de a conduce ambarcațiunea sunt alterate și oricând ar putea să pună în pericol și alte persoane. Drept urmare, acesta a intrat în coliziune cu acea barjă acostată la mal, în condiții normale de a naviga și având luciditatea necesară, acesta putând să evite un eventual obstacol.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272