REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Orașul Constanța, tot mai aproape să fie dotat cu AUTOBUZE ELECTRICE

Orașul Constanța, tot mai aproape să fie dotat cu AUTOBUZE ELECTRICE

Replica API 20 aprilie 2021 | 23:01 1602

La începutul anului 2021, Primăria municipiului Constanţa a semnat contractul de furnizare a autobuzelor electrice și a stațiilor de încărcare electrice. În prezent, autorităţile locale mai fac un pas spre implementarea acestui proiect, eliberând un certificat de urbanism în acest sens. Amintim că 20 de autobuze electrice ar urma să fie furnizate Primăriei de către S.C. New Kopel Car Import S.R.L.

Vor fi achiziţionate 20 de autobuze electrice

Primăria Constanţa mai face un pas spre implementarea proiectului de achiziţionare a autobuzelor electrice. Mai exact, autoritatea locală a eliberat un certificat de urbanism ce prevede “autorizarea lucrărilor de construire şi a lucrărilor necesare în vederea execuţiei lucrărilor de amplasare a panoului temporar necesar asigurării vizibilităţii proiectului Achiziție mijloace de transport - autobuze electrice - 12 m șes, Alba Iulia, Buzău, Constanța, Ploiești”. Acesta va fi amplasat pe bulevardul Tomis. Amintim că primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, și reprezentanții S.C. New Kopel Car Import S.R.L au semnat, pe 11 februarie, contractul de furnizare autobuze electrice și stații de încărcare electrice. În cadrul proiectului vor fi furnizate 20 autobuze electrice cu lungimea de aproximativ 12 metri, 20 de stații reîncărcare lentă și cinci stații de încărcare rapidă.

Studiu de fezabilitate pentru montarea staţiilor electrice

Tot în luna februarie, Primăria Constanţa a iniţiat o licitație publică pentru serviciul de întocmire a Studiului de Fezabilitate, DTAC, Proiect Tehnic, DE, POE, verificare proiect, asistenta tehnică și a executiei instalațiilor de utilizare – coloane electrice alimentare, punctelor de conexiune și montare a stațiilor de reîncărcare a autobuzelor. Achiziția este împărțită în mai multe loturi astfel: lotul 1, pe strada Cișmelei la cap linie CT BUS, lotul 2 strada Theodor Burada/Gării cap linie CT BUS, lotul 3 pe strada Industrială, la garajul CT BUS. Valoarea totală estimată este 2.682.729 lei.

Se doreşte înlocuirea integrală a parcului auto

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, obiectivele fiind reducerea emisiilor de carbon în municipiu, promovarea mobilității urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic și modern, înlocuirea integrală a parcului de material rulant de pe o serie de rute de transport public operaționale, actualmente deservite de autobuze diesel.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Maibine tarziu decat niciodata ....
2
0
Dupa ce jegul de mazare si acolitii au distrus troleibuzele si tramvaiele si au luat rablele alea poluante din ucraina,acum v-ati trezit,berbecilor?Va place poluarea pe piine?De ce tot taiati copacii mincav.ar cancerul de plamini Polaris,nu respirati acelasi aer?
5
0
Ce-mi place mie faptul ca politicienii americani si UE se dau de ceasul mortii sa nu le dea voie chinezilor sa faca una-alta prin vest, dar tot vestul asa zis civilizat e plin de ceea ce produce China. In cazul asta, nu luam direct din China, ia firma care le vinde in tot vestul.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614