REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Orașul Năvodari NU ACCEPTĂ REDUCEREA MICROBUZELOR pe ruta Năvodari-Constanța!

Orașul Năvodari NU ACCEPTĂ REDUCEREA MICROBUZELOR pe ruta Năvodari-Constanța!

Replica API 19 august 2021 | 23:16 1753

Primăria Orașului Năvodari solicită Consiliului Județean Constanța reanalizarea proiectului de hotărâre privind aprobarea documentelor ce vor reglementa serviciul public de transport județean, inclusiv pe ruta Năvodari – Constanța. Reprezentanții Primăriei Năvodari consideră că reglementările propuse vor avea efecte negative asupra populației orașului Năvodari.

În esență, Consiliul Județean Constanța intenționează reducerea numărului de microbuze și autobuze care să deservească transportul public de persoane între Năvodari și Constanța. Documentul, a cărui reanalizare o solicităm, prevede ca transportul să se realizeze cu 5 autobuze cu o capacitate mai mare de 23 de locuri și 6 microbuze cu o capacitate mai mică de 22 de locuri. Asta în condițiile în care, în prezent, același serviciu de transport se desfășoară cu 24 de microbuze și 11 autobuze.

,,Cunoaștem cu toții că inclusiv actuala capacitate de transport este insuficientă pentru nevoile populației orașului Năvodari, la orele de vârf creându-se adevărate blocaje, iar călătorii sunt transportați în condiții de aglomerație și fără respectarea măsurilor de siguranță. În aceste condiții, ne manifestăm îngrijorarea că reducerea capacității de transport va duce la un blocaj în transportul năvodărenilor navetiști (angajați, elevi, studenți etc) spre și dinspre Constanța, cu efecte sociale grave.

În realitate, Primăria Orașului Năvodari a solicitat Consiliului Județean Constanța suplimentarea numărului de mijloace de transport, raportat la actuala situație. Această scădere drastică, de la 11 autobuze la 5 și de la 23 de microbuze la 6, nu poate fi acceptată nici de Primăria Năvodari, nici de populația orașului nostru.

În acest sens, solicităm reanalizarea proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței CJC și adaptarea lui la situația reală din teren.

Facem apel inclusiv la consilierii locali ai PNL și USR din Năvodari să se alăture acestui demers și să solicite colegilor lor de partid consilieri județeni să nu reducă numărul de mijloace de transport care vor deservi relația Năvodari-Constanța.

În paralel, Primăria Orașului Năvodari și Primăria Municipiului Constanța continuă demersurile pentru a urgenta deschiderea liniei de transport 23 cu autobuze CT Bus. Procedurile sunt în curs de implementare.

Cu tot respectul, apelăm la responsabilitatea consilierilor județeni și solicităm o analiză mai amplă a acestui proiect și modificarea lui, cel puțin în ceea ce privește transportul pe ruta Năvodari-Constanța, pentru a corespunde nevoilor populației orașului nostru. Solicităm suplimentarea mijloacelor de transport, nicidecum reducerea lor. ”, transmit reprezentanții Primăriei Năvodari.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212