REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Oraşul Suceava a primit avizul de înfiinţare a primei Organizaţii de Management al Destinaţiei

Oraşul Suceava a primit avizul de înfiinţare a primei Organizaţii de Management al Destinaţiei

Valentina CAMARA 7 decembrie 2022 | 00:00 180

Oraşul Suceava a primit marţi avizul de înfiinţare a primei Organizaţii de Management al Destinaţiei (OMD) dezvoltată pe plan local, a anunţat Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT).

"Sfântul Nicolae ne aduce veşti bune! Suceava, unul dintre oraşele mele de suflet, a primit astăzi avizul de înfiinţare al primului OMD dezvoltat pe plan local din ţara noastră. Am convingerea că noua entitate va deveni pilonul principal în dezvoltarea turismului din zonă şi, prin parteneriatul public-privat, precum şi împreună cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, va oferi o nouă perspectivă asupra destinaţiei! Felicitări tuturor membrilor fondatori pentru iniţiativă şi efort. Vă dorim mult succes pe mai departe, astfel încât ŤOraşul Cetăţii de Scaunť să fie promovat la cel mai înalt nivel!", a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Organizaţia de Management al Destinaţiei "Suceava - Oraşul Cetăţii de Scaun" este formată din următorii membri fondatori: Consiliul Local al Municipiului Suceava, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Muzeul Naţional al Bucovinei, Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava, Complex Zamca, Mandachi Hotel&Spa, agenţia de turism Eximtur, Shopping City Suceava şi Iulius Mall.

Documentaţia a fost transmisă către MAT sub semnătura preşedintelui noii entităţi, Ion Lungu, aceasta fiind ulterior analizată şi validată de către "Comisia de avizare privind înfiinţarea OMD-urilor în România", în conformitate cu prevederile procedurii în vigoare, precizează sursa citată.

Pentru înfiinţarea unui OMD local, destinaţia trebuie să fie atestată ca staţiune turistică de interes local/naţional sau să existe minimum 100 de locuri de cazare în structurile de primire turistice clasificate. Printre criteriile minime obligatorii, se află şi includerea a cel puţin un post de manager de destinaţie turistică în structura organizatorică. Referitor la strategia de dezvoltare şi marketing turistic, precum şi la planul de acţiune, acestea pot fi elaborate şi adoptate în cel mult un an de zile de la primirea avizului, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272