REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Orban anunţă o OUG privind anticipatele: E necesară adaptarea legislaţiei pentru prevederi concrete în cazul anticipatelor

Orban anunţă o OUG privind anticipatele: E necesară adaptarea legislaţiei pentru prevederi concrete în cazul anticipatelor

Replica API 5 februarie 2020 | 00:00 426

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă pentru a avea "prevederi concrete" în cazul alegerilor anticipate.

"Există un astfel de proiect, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă a existat această discuţie şi a rezultat necesitatea reglementării situaţiei în care se ajunge la alegerile parlamentare anticipate. La ora actuală, în legislaţia din România nu există o reglementare precisă privitoare la anticipate. Se ştie clar că există prevederi constituţionale care stabilesc termenul maxim de organizare a alegerilor anticipate din momentul dizolvării Parlamentului, este de 90 de zile. Ca atare, este necesară o adaptare a legislaţiei pentru a avea prevederi concrete în cazul alegerilor anticipate", a declarat Orban, după ce a participat la un eveniment organizat la ASE, întrebat dacă pe lista suplimentară a şedinţei de Guvern se va regăsi şi un proiect de ordonanţă de urgenţă referitoare la chestiuni organizatorice privind alegerile anticipate.

Premierul a explicat că este necesară o adaptare a termenelor datorită termenului limită de 90 de zile care este stipulat în mod expres în prevederile constituţionale.

"Nu cunosc conţinutul final al ordonanţei. Ştiu numai faza intermediară pe care am discutat-o, veţi primi toate informaţiile legate de acest act normativ în momentul în care el va fi aprobat de Guvern", a precizat Orban.

Întrebat dacă OUG privind anticipatele va fi adoptată în şedinţa de marţi, el a spus: "Paza bună trece primejdia rea".

"Noi trebuie să fim pregătiţi să reglementăm situaţia care poate apărea în mod evident. Sigur că eu nu mă aştept ca PSD să adune voturile necesare la moţiunea de cenzură, dar v-am zis: paza bună trece primejdia rea şi este bine să fim pregătiţi, pentru că, vă spun limpede, în cazul în care va exista o majoritate pentru moţiunea de cenzură, în ceea ce priveşte PNL, decizia noastră este clară luată, ca să nu mai votăm învestirea niciunuia dintre cele două guverne pentru a declanşa alegeri anticipate. Asta le spun şi parlamentarilor, ca să ştie", a mai declarat Orban, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aveti dreptate nu se gandesc decat la anticipate in fiecare zi aceeasi poveste sa-a vazut ca nu sant in stare dau fonduri spitalelor private daca au bani de ce nu investesc in spitalele de stat cand ajungi la privat o sa zica ca nu le au dat bani sficienti sa o sa fii bun de plata
0
0
CORECT AR FI FOST SA DEZBATA ACEASTA LEGE IN ...PARLAMENT !!!!..CORECT AR FI FOST SA FACA LEGII PENTRU TARA PENTRU ECONOMIE SI NU SA SE GANDEASCA LA ALEGERI ...ANTICIPATE CU NUMAI ...4 LUNI MAI DEVREME..DE CAND AU VENIT LA PUTERE PDL ISTII LIBERALII NU AU IN CAP ALTCEVA DECAT ACAPARAREA PUTERII ABSOLUTE ,VAZAND CA NU AU NICI O ABILITATE DE A CONDUCE TARA ,LE ESTE FRICA CA POPORUL ISI VA DA SEAMA CA SA INSELAT VOTAND PDL PNL ,GRABIREA TERMENULUI DE VOATARE FIIND ASTFEL PRIORITATEA nr 1 .FIECARE LUNA CARE TRECE ARATA DILENTALISMUL ACESTUI GUVERN DE A CONDUCE TARA
0
1
Corect! E foarte bine.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272