REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Orban: Coaliţia şi-a dat acordul pe forma în linii mari a OUG privind măsurile împotriva urşilor

Orban: Coaliţia şi-a dat acordul pe forma în linii mari a OUG privind măsurile împotriva urşilor

Replica API 8 iulie 2021 | 00:00 633

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că elementele ordonanţei de urgenţă privind măsurile împotriva urşilor au fost discutate în şedinţa coaliţiei de guvernare, care şi-a dat acordul pe forma acesteia în linii mari, urmând ca detaliile să fie stabilite ulterior.

Ludovic Orban

"Domnul Tanczos (Barna - n.r.), aşa cum am discutat la şedinţa trecută, a venit cu proiectul de act normativ pentru intervenţiile graduale în cazul pătrunderii urşilor în intravilan. Ne-a prezentat proiectul. Am discutat elementele respectivului proiect şi coaliţia, la nivelul deciziei politice, şi-a dat acordul pe formă în linii mari, urmând evident a mai fi lucrate detaliile privitoare la proiectul de ordonanţă de urgenţă", a spus Orban, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, scrie Agerpres.

El a spus că nu are motive să creadă că premierul Florin Cîţu, care nu a participat la reuniune, nu ar fi de acord cu acest act normativ.

"Nu am niciun motiv să cred că premierul poate să nu fie de acord, pentru că este clar - prezenţa urşilor în localităţi devine un lucru din ce în ce mai frecvent. Deja am avut foarte multe situaţii în care urşii au rănit şi există risc major ca urşii să devină periculoşi pentru integritatea fizică şi pentru viaţa oamenilor. Este necesară punerea la punct a acestui mecanism. Ca să parafrazez "îmi sunt dragi urşii, dar mai dragi îmi sunt oamenii" şi cred că trebuie creat dispozitivul de intervenţie pentru prezenţa urşilor în localităţi, în intravilanul localităţilor. S-au stabilit intervenţiile graduale legate de alungare, sedare, relocare şi s-au definit situaţiile în care sunt necesare intervenţiile", a mai spus Ludovic Orban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ursi sunt problema ci nenorociti care au taiat padurea si animalele au ramas fara habitat si implicit fara mancare!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272