REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Orban: Dacă ancheta va stabili că managerul spitalului din Neamț este responsabil, va răspunde cu funcţia sau penal

Orban: Dacă ancheta va stabili că managerul spitalului din Neamț este responsabil, va răspunde cu funcţia sau penal

Replica API 16 noiembrie 2020 | 23:56 1605

Premierul Ludovic Orban a declarat că în cazul în care, în urma anchetei, se va stabili că managerul Spitalului judeţean de la Piatra Neamţ este responsabil de ceea ce s-a întâmplat, va trebui să răspundă cu funcţia sau penal.

"Spun eu, în momentul de faţă, că ancheta va stabili responsabilităţile. În cazul în care se va considera că este responsabil, va trebui să răspundă, indiferent cum răspunde: cu funcţia sau să răspundă penal. Asta o stabileşte ancheta penală. (...) Din punct de vedere managerial, din simple informaţii care s-au văzut, chiar declaraţiile sale, pentru că e simplu: managerul spitalului a declarat, a anunţat că se fac modificări pentru a se creşte capacitatea de tratare cu 4 paturi. Este declaraţie că se efectuează lucrări", a afirmat Orban, scrie Agerpres.

El a susţinut că nu există nicio solicitare privitoare la aceste lucrări, menţionând că trebuia să existe un proiect pentru a se face intervenţia.

"De asemenea, schimbarea unei structuri a unui spital, a unei secţii de terapie intensivă, mai ales, trebuia avizată de Direcţia de sănătate publică. Nu a existat nicio notificare către DSP. Informaţiile care există sunt că s-au efectuat lucrări. Acolo, la etajul 2, s-au efectuat inclusiv prin apariţia unui perete de rigips. Se pare că era pentru separarea personalului TESA de secţie şi alte lucrări, inclusiv lucrări legate de prize, de instalaţii. Să lăsăm ancheta să stabilească, nu vreau să intrăm în acest joc în care încearcă să ne introducă unii care se simt cu musca pe căciulă", a adăugat Orban.

În incendiul izbucnit sâmbătă seara la secţia de ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ au murit zece persoane, iar alte şapte persoane au fost grav rănite, printre care şi medicul de gardă de la ATI, care a suferit arsuri grave pe circa 40% din suprafaţa corpului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde sunt acum "rezistii" din Piata Universitatii?
0
0
Fi barbat si da-ti demisia cum si-a Ponta.
3
0
Nu mai dezinforma! Managerul spitalului este pesedist pus de Baronul de Neamt PSD Arsene.
0
2
daca managerul spitalului nu era pnl-ist, era deja arestat
5
1
muie penele si votantilor sai
3
2
Criminalilor!
5
1
Nu a invatat nimeni nimic de la accidentul Colectiv,nici politicienii,nici ISU,nici ministrii nici managerii locurilor de munca care accepta sa va pupe zi si noapte in loc sa aiba grija de rezolvare problemelor.Toti managerii pusi politic se lauda si fac spume fata de angajati ca :trebuie sa facem,sa avem grija ,va dau afara,...Cine sa mai aiba incredere in voi?Cine??
7
0
Betivule ordinar ?
2
2
peste o luna il puneti director in alta institutie,...
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212