REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Orban: Decizia CCR - o victorie amară; modificările aduse Codurilor penale trebuie respinse în integralitate de Parlament

Orban: Decizia CCR - o victorie amară; modificările aduse Codurilor penale trebuie respinse în integralitate de Parlament

Replica API 30 iulie 2019 | 01:52 440

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, subliniază că modificările aduse Codurilor penale trebuie respinse în integralitate de Parlament şi apreciază că decizia de luni a Curţi Constituţionale a României (CCR) cu privire la acestea reprezintă o "victorie amară".

"Decizia Curţii Constituţionale în privinţa modificărilor aduse Codului penal şi a Codului de procedură penală reprezintă o victorie amară după asaltul dat în ultimii ani de zile de coaliţia PSD-ALDE în favoarea infractorilor. Sesizarea noastră şi a preşedintelui Klaus Iohannis, depusă alături de ceilalţi colegi din Opoziţie, a fost admisă, aşa cum era firesc să se întâmple şi cum era de aşteptat pentru orice magistrat responsabil în exerciţiul funcţiei de judecător constituţional. În urma deciziei de astăzi a CCR, ambele proiecte legislative trebuie respinse în ansamblul lor de Parlament, ceea ce recomandă şi Comisia de la Veneţia în raportul realizat asupra modificărilor aduse Codului penal şi Codului de procedură penală", spune Orban într-un comunicat transmis.

El precizează că eventualele ajustări aduse legislaţiei trebuie să facă obiectul unui nou proiect de lege, supus consultării şi dezbaterii publice şi în care să se ţină cont în mod real de observaţiile profesioniştilor.

"Solicit imperativ liderilor PSD şi ALDE să anunţe încă de astăzi abandonarea agendei infractorilor, respectiv respingerea proiectelor de modificare a Codurilor penale şi abandonarea tuturor celorlalte proiecte legislative toxice venite să favorizeze persoane condamnate sau aflate în curs de cercetare penală. Din păcate, există în vigoare modificări aduse legislaţiei care servesc infractorilor, fie în mod direct, cum este cazul Legii recursului compensatoriu, fie în mod indirect, cum este cazul Secţiei Speciale pentru anchetarea magistraţilor. Toate aceste orori legislative trebuie corectate în cel mai scurt timp, însă pentru acest lucru este nevoie ca parlamentarii PSD şi ALDE să admită ticăloşiile la care au fost părtaşi, lăsând victimele fără protecţie şi apărare în faţa agresorilor şi criminalilor, şi măcar în ultimul ceas să înţeleagă că se află în serviciul poporului şi nu al propriei persoane", mai spune preşedintele PNL.

CCR a admis, luni, sesizările formulate de USR, PNL şi de preşedintele Klaus Iohannis privind modificările aduse de Parlament Codului penal şi Codului de procedură penală, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.

Sursele citate au arătat că Parlamentul nu şi-a exercitat obligaţia de a efectua toate corelările textelor din Codurile penale cu deciziile Curţii Constituţionale. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Clar ca Orban nu-si mai poate reveni la normalitate. E pierdut. Plin de ura,de frustrari,a lasat liber ratiunii sa plece din capul lui. El nu reprezinta de mult liberalismul,ci eventual e la nivelul prabusit uman al celor de la hastag.Cum sa faci opozitie PSD-ului cu insi ca Orban? Parca maine il vad cu bidineaua sa scrie injuraturi pe garduri ca dilii de la hastag si pe Rares sa strige prin portavoce sa-i mai aduca cineva vopsea.
1
1
sa ma pis pe tine ! vrei actiuni numai cand vreti voi rezistentii , cand rageti voi vreti ca jandarmii sa va lase sa va dati in spectacol , iata urmarile .
2
1
Dupa ce a transformat fara referendum Romania in republica parlamentara prin vandalizarea functiei prezidentiale, dupa ce a distrus DNA si a pus in genunchi ICCJ, CCR a decis ca nelegale completurile de judecata si a dinamitat probele din mai toate dosarele penale, fie ele de coruptie, crima, viol sau talharie, desavarsind o amnistie perversa.
1
2
atata timp cat a fost votat el si pnl -ul i-o sugeti voi lui!!!
1
2
Bozgore, sa ne-o sugi la toti cu spor! Si tu si toti agentii secreti bozgori din Parlament..Cretinul Mandolina e mai prost ca o...bashina! Ori mai bine Muschina..Uuuaa, spion nenorocit!
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272