REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Orban: Demnitarul nu are dreptul să solicite SPP niciun fel de ritm de deplasare

Orban: Demnitarul nu are dreptul să solicite SPP niciun fel de ritm de deplasare

Replica API 8 septembrie 2020 | 00:00 1097

Premierul Ludovic Orban a susţinut luni că un demnitar nu are dreptul să solicite echipajului de la Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) care îl însoţeşte niciun fel de ritm de deplasare, precizând că, în ceea ce îl priveşte, face acelaşi lucru.

Ludovic Orban

Întrebat la finalul unei reuniuni cu echipa de campanie cu privire la accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, Orban a arătat că, în conformitate cu legea, atunci când este transportat, demnitarul trebuie să comunice destinaţia şi ora la care trebuie să ajungă.

"Nu are dreptul legal de a solicita niciun fel de ritm de deplasare. În ceea ce mă priveşte, fac acelaşi lucru. (...) Nu este obligat echipajul SPP, deci are dreptul legal sa refuze orice solicitare din partea demnitarului, asta este legea. Ştiţi dvs. despre faptul că i s-a cerut să se deplaseze? Nu, i s-a cerut să ajungă la o anumită oră. În ceea ce priveşte modalitatea de deplasare, dacă utilizează sau nu utilizează prevederile legale referitoare la deplasarea în ceea ce se numeşte coloana oficială, toate nu sunt deciziile demnitarului. Vă rog, studiaţi legea!", a precizat premierul, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand esti prost esti prost asta e! asa e, sunt situatii diametral opuse, ala a cazut cu motocicleta in groapa iar asta caoducea pe contrasens cu viteza si ilegal dar din pacate nu ai fost tu cu familia ta in masina cu care a facut accident touaregu ca sa ne scutesti de comentariile tale tampite de-a dreptul!
5
1
Da sa ceara SPP-istului sa respecte legile,regulile de circulatie chiar nu are dreptul? Adica mai,Orbane,tu chiar iei de idiot un popor intreg?
6
2
Aceiasi crasa dezinformare fluturata de nenorocitii PSD. Cauta , cu disperare, sa se agate de orice fir de ata, facand legatura intre Oprea care mergea la coafor si a ucis un politist- cum poti pune semnul egalitatii intre doua situatii diametral opuse
3
5
Si atunci de ce nu luati masuri impotriva ministrului ?!!
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108