REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Orban despre decizia CCR privind amenzile în stare de urgenţă: Mă şochează, are un vădit caracter politic

Orban despre decizia CCR privind amenzile în stare de urgenţă: Mă şochează, are un vădit caracter politic

Replica API 7 mai 2020 | 00:00 1089

Prim-ministrul Ludovic Orban s-a declarat "şocat", miercuri, de decizia Curţii Constituţionale de admitere a sesizării Avocatului Poporului asupra OUG care reglementează amenzile în stare de urgenţă.

Premierul a apreciat că decizia Curţii Constituţionale se situează "pe linia deciziilor care sunt luate în favoarea minorităţii extrem de reduse care nu respectă legea", nesocotind "majoritatea zdrobitoare", de peste 98%, care s-au comportat "responsabil" în această perioadă.

"Exact ca şi în alte decizii luate de actuala Curte Constituţională în perioada lui Dragnea, şi decizia aceasta arată că actuala CCR este de partea celor care încalcă legea, de partea celor care încalcă regulile, sancţionând pe toţi cetăţenii corecţi, pe toţi cetăţenii care au respectat reglementările, care au respectat regulile care au fost impuse în perioada stării de urgenţă prin ordonanţe militare. Practic, prin această decizie, Guvernul, autorităţile, se poate spune că aproape sunt împiedicate să apere sănătatea şi viaţa românilor. Prin această decizie se poate ajunge la situaţia în care autorităţile să nu mai poată să dea nicio amendă, pentru încălcarea unor reguli care sunt stabilite în perioada stării de urgenţă. Este o decizie care mă şochează, care are un vădit caracter politic", a declarat Orban, în cadrul unei conferinţe de presă, la Academia Tehnică Militară, scrie Agerpres.

El a adăugat că Guvernul va căuta o "cale legală care să permită autorităţilor" să lupte "în mod eficient împotriva celor care nu respectă regulile" şi generează riscuri de răspândire a virusului.

"Cu siguranţă, vom găsi soluţii constituţionale şi legislative", a afirmat Orban.

În opinia sa, decizia CCR reprezintă "o invitaţie pentru fiecare cetăţean la nerespectarea legii" şi a regulilor stabilite pe durata stării de urgenţă.

"Practic, este un îndemn la anarhie şi este un îndemn la un comportament incorect faţă de societate şi faţă de semeni", a spus Orban.

CCR a admis, miercuri, sesizarea Avocatului Poporului asupra Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului prin care se reglementează cuantumul amenzilor pe perioada stării de urgenţă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E shokat auzi la el FMM !!! Kakamash in pizda cui tea KAKAT! Cred k mata tea borat pe gura shika
0
0
Bai nenea Orban, atunci cand ati decretat amenzi de douazecidemii nu erai socat? Cum mortii matii te-ai gandit ca vor fi platite?
0
0
Ne-ati facut de ras,un popor needucat,necivilizat, in toata Uniunea Europeana.Ati dat amenzi,ati batut oameni,i-ati abuzat. Ati dat cele mai multe amenzi din Uniunea Europeana.Politistii din Romania sunt pe primul loc in UE la amenzi.Peste 300000 de amenzi.Ati demonstrat Uniunii Europene nivelul de pregatire profesionala a institutiilor competente din Romania.
3
0
c c r sunt aserviti politic
1
3
LUCOVID ORFAN o suge degeaba ca ccr a avut dreptate .De unde sa platesc eu 43.000 lei contravaloarea a trei amenzi .Noi tiganii turci din dobrogea multumim ccr .
2
3
Nu conduce tara CCR-ul. Schimbati membrii CCR-ului care sunt incompetenti.
5
5
Orbane, va veni ceasul platii curand! Ai vrut sa omori tu lumea cu amenzi dar nu ti a mers! Bravo CCR!
5
2
pai unde nu-i cap,vai de picioare,dar in ce lume credeati ca vor fi acceptate asa amenzi,platesti omul cu o mie de lei leafa si-l amendezi cu zece mii,douzeci pentru ca a intrat in parc sau ca nu are ausweisul lui kkt cel mare,muie iohanis,muie penele
9
1
Se adevereste scenariul.... Prostii stau in casa sau platesc amenzi babane, smecherii cu avocat au strazile pustii la dispozitie...
4
1
CCR egal PSD. dijiaba uai ati anulat amenzile ciorilor date in stare de urgenta. Cum mortii vostri de incasatori ilegal de pensii speciale sa anulati asa ceva? pai pentru ce poola calului au fost date ordonantele militare? de lofrile mrului? pai asa ati legalizati si intarit nerespectarea legii de catre tigani! MOARTE CCR! MOARTE TIGANILOR, IN SPECIAL A TIGANULUI TRADATOR DE TARA SI DE NEAM CIOLACU! Le-ati anulat dijiaba, pt ca pe 7 iunie la alegeri cu toate voturile ciorilor carora le-ati anulat amenzile, tot PNL va iesi majoritar !
6
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272