REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Orban, despre despăgubirea fermierilor afectaţi de secetă: La rectificare vom aloca sumele necesare

Orban, despre despăgubirea fermierilor afectaţi de secetă: La rectificare vom aloca sumele necesare

Replica API 20 iulie 2020 | 00:00 1139

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că la rectificarea bugetară vor fi alocate sume pentru despăgubirea fermierilor afectaţi de secetă, iar banii vor fi împărţiţi după obţinerea acordului Comisiei Europene.

"Mi s-a pus întrebarea referitoare la plata despăgubirilor pentru secetă. Aici nu putem să dăm despăgubirile imediat, când vrem noi, pentru că foarte mulţi fermieri lucrează pământul sub diferite forme juridice, societăţi comerciale şi acordarea ajutorului îmbracă forma unui ajutor de stat şi are nevoie de aprobarea Comisiei Europene. Noi la rectificare vom aloca sumele necesare, peste 1,2 miliarde, pentru a putea face plăţile şi imediat când vom primi acordul Comisiei Europene, vom face plăţile către toţi fermierii care au fost afectaţi de secetă", a afirmat Orban, aflat într-o vizită de lucru în judeţul Călăraşi.

El a precizat că vor exista fonduri europene şi pentru dezvoltarea agriculturii.

"Vor fi bani europeni, vom fi pregătiţi să îi absorbim cât mai repede, bani europeni atât pentru irigaţii cât şi pentru desecări, pentru combaterea eroziunii solului. Sperăm să putem obţine finanţări şi pe combaterea deşertificării, pentru că ne confruntăm cu un pericol de deşertificare, în special în zone din Sudul României", a anunţat Orban, scrie Agerpres.

Premierul a vizitat sâmbătă staţiile de pompare de la Sultana şi Făurei, din judeţul Călăraşi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
avem campie cat unele state din UE si noi importam legume si cereale in loc sa folosim dunarea pt irigatii si sa ne gospodarim da e mai usor sa zici ca nu poti si sa vinzi totul straini lasand poporul sa moara de foame. trezeste-te romane din prostia cea de moarte !!!
2
0
irigatii,pompele,sistemele complete lasate de comunisti in 1989?aa scuze le-ati vandut la fier vechi.ghinion!acum stati la rand pana va despagubeste guvernul meu.
0
0
pai nu le dati subventii sa irige culturile? de ce ii mai despagubiti? bani aruncati la toti smecherii care si-au cumparat pamant, baga samata de care-o fi, ii doare in basca de cultura si iau prma data subventii iar a doua oara despagubiri, ba ca e seceta, ba ca sunt inundatii, ba ca a batut vantul o mare smecherie la zi in agricultura facuta de toti neavenitii
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272