REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Orban despre estimarea Comisiei Europene privind deficitul bugetar: Timpul va dovedi cine are dreptate

Orban despre estimarea Comisiei Europene privind deficitul bugetar: Timpul va dovedi cine are dreptate

Replica API 7 mai 2020 | 00:00 935

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat miercuri că, potrivit estimărilor Guvernului, în acest an deficitul bugetar va fi de 6,7% din PIB şi a adăugat că timpul va dovedi dacă această estimare a fost una corectă, scrie Agerpres.

Ludovic Orban

El a răspuns astfel unei întrebări legate de faptul că previziunile Comisiei Europene indică un deficit bugetar de până la 9,2% din PIB anul acesta pentru România, mai mare decât cel de 6,7% din PIB anunţat de ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

"În conformitate cu actualul buget care a fost reglementat prin ordonanţa de rectificare, acestea sunt estimările noastre, care sunt şi rezultatul prognozei care a fost realizată de Comisia de prognoză. (...) Timpul va dovedi cine are dreptate. Noi suntem preocupaţi, pe de o parte, de reducerea la maximum a riscului de răspândire a virusului, de apărarea vieţii şi sănătăţii românilor. Evident, suntem preocupaţi de o implementare graduală, bine gândită, a fiecărui pas de relaxare, care să nu ducă la creşterea numărului de infectări. Şi, de asemenea, punem la punct programul de clădire naţională, de repornire a economiei care să ne permită trecerea cât mai rapidă peste această criză economică provocată de epidemie", a afirmat Orban, în cadrul unei conferinţe de presă, la Academia Tehnică Militară.

Economia României va înregistra o scădere semnificativă, de 6%, în 2020, după mai mulţi ani de creştere robustă, în timp ce deficitul guvernamental este preconizat să ajungă până la 9,2% din PIB, potrivit previziunilor economice de primăvară, publicate miercuri de Comisia Europeană.

Pe 15 aprilie, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, preciza că deficitul bugetului general consolidat urcă la 6,7% din PIB la prima rectificare bugetară din acest an, în condiţiile în care măsurile adoptate pentru stimularea economiei reprezintă 3% din PIB.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Guvernatilor, parca sunteti surzi si orbi : nu vedeti, nu auziti cum electoratul cere de ani de zile anularea tuturor pensiilor speciale, anularea indemnizatiilor revolutionarilor, deportatilor, etc., plafonarea salariilor nete la 5.000 de lei si a pensiilor la 4.000 lei ? Nu reduceti in masa salariile celor care muncesc cinstit. Va pierdeti electoratul si dispareti ca partid politic la fel cum s-a intamplat cu Partidul Democrat. Faceti ce va cer alegatorii.
3
0
Sunteti penibili. Penibili si in ce declarati si in ce faceti. Stiti cui ma adresez? Tuturor NENOROCITILOR din TOATE PARTIDELE care NU FACETI NIMIC PENTRU ROMANI. Singura voastra grija este functia si cati mai multi bani la buzunar.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272