REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Orban, despre o revenire în funcția de premier: Este anormal și nefiresc să ne schimbăm peste noapte

Orban, despre o revenire în funcția de premier: Este anormal și nefiresc să ne schimbăm peste noapte

Replica API 17 aprilie 2021 | 00:03 1205

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, vineri, că premierul Florin Cîţu a fost propus de către coaliţia de guvernare, iar pentru ca acesta să fie schimbat este nevoie ca întreaga coaliţie să ceară acest lucru, după ce a fost întrebat despre o eventuală revenire în funcţia de premier, aşa cum au propus cei de la USR PLUS. În plus, Orban a afirmat că mecanismul nu poate fi acceaptat, pentru că s-ar ajunge la soluţia să ”schimbăm premierul din lună în lună”, scrie stiripesurse.ro.

Ludovic Orban

- Soluția propusă de USR-PLUS, ca dumneavoastră să preluați Guvernul și să fie schimbat Florin Cîțu, este una viabilă?

- Decizia ca premier să fie Florin Cîțu a fost luată în coaliție, după negocieri, în momentul constituirii Guvernului. Pentru a putea schimba premierul este nevoie ca întreaga coaliție să solicite acest lucru. Partidul Național Liberal îl sprijină pe Florin Cîțu. Noi nu ne jucăm cu România. În momentul în care am luat decizia să-l sprijinim pe Florin Cîțu, nu ne schimbăm peste noapte, pentru că ne cere cineva. De altfel, nici nu putem accepta un astfel de mecanism pentru că este anormal și nefiresc, păi așa, dacă fiecare partener de coaliție poate să determine schimbarea premierului atunci când este nemulțumit politic, atunci înseamnă că schimbăm premierul din lună în lună.

Nu există, nu este o procedură mai ales că nu există o motivație pentru schimbarea premierului. Premierul a luat o decizie corectă, o decizie care are susținere politică și o decizie care era evidentă pentru cea mai mare parte a populației. Obiectivul său a fost să crească calitatea actului de guvernare în domeniul sănătății printr-un ministru care, repet, tot USR-PLUS este în situația să îl desemneze.

După părerea mea nu există acest risc decât dacă nu domină rațiunea, simțul de responsabilitate și bunul simț. Ori eu cred că până la urmă toate lucrurile se vor așeza, vom merge mai departe și ne vom concentra, repet, pe obiectivele guvernării.

- Dacă se va ajunge la o criză guvernamentală și singura soluție va fi ca dumneavoastră să reveniți în fruntea Guvernului...?

Eu am convingerea că putem depăși acest impas și lucrurile vor merge înainte, în actuala formulă, evident, cu un ministru al Sănătății nou, pe care o să-l propună colegii de la USR-PLUS.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O damigeana un pahar
3
1
dar este normal sa pierzi alegerile si sa dai premierul????
3
1
nu cumva ,ai uitat sa-ti iei jocul hot tradator,sluga lui kkt cel mare
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367