REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.2° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Orban, despre soarta modificării Codurilor Penale

Orban, despre soarta modificării Codurilor Penale

Replica API 4 mai 2018 | 00:58 364

Ludovic Orban

PNL va solicita punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia faţă de modificările la Codurile penale, a anunţat, joi, preşedintele partidului, Ludovic Orban.

"Pe procedură, nu suntem de acord decât cu dezbaterea acelor propuneri de articole care vizează înlocuirea articolelor declarate neconstituţionale şi, de asemenea, conform obiectului stabilit al comisiei prin decizia Parlamentului, a acelor articole care vizează transpunerea Directivei privind prezumţia de nevinovăţie. Nu suntem de acord cu dezbaterea altor articole, pentru că iese din obiectul de activitate al comisiei speciale. (...) Şi în acest caz vom sesiza Birourile permanente reunite în care vom cere suspendarea dezbaterilor, exact cum am făcut şi pe Legile Justiţiei, şi solicitarea punctului de vedere al Comisiei de la Veneţia faţă de toate propunerile legislative care sunt adoptate. Vom susţine amendamentele formulate de profesioniştii din domeniu, de toate organizaţiile magistraţilor, de organizaţiile pentru drepturile omului care sunt pertinente şi care într-adevăr duc la îmbunătăţirea funcţionării puterii judecătoreşti şi a sistemului de Justiţie şi la asigurarea unei independenţe a Justiţiei. (...) Obiectivul real al lui Dragnea şi Tăriceanu este să încalece Justiţia, să o supună la comandă politică. Se vede clar - ne întoarcem la perioada Stănoiu-Năstase", a afirmat Orban, la Adevărul live, conform Agerpres.

El a adăugat că liberalii vor vota împotriva oricărui amendament la Codurile penale care "încearcă să dezincrimineze o infracţiune care exista anterior sau care să pună vreo stavilă în ceea ce priveşte funcţionarea normală".

Potrivit lui Orban, liberalii iau în calcul şi atacarea la CCR a modificărilor la Codurile penale.

"Dacă refuză sesizarea Comisiei de la Veneţia, vom demara din nou procedura privitoare la solicitarea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia prin Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, care deja prin precedentul creat în cazul Legilor Justiţiei mai uşor probabil va adopta o astfel de decizie de sesizare a Comisiei de la Veneţia prin intermediul Comisiei de monitorizare", a explicat liderul PNL.

El a subliniat că trebuie să se ţină cont de opinia Comisiei de la Veneţia în privinţa modificării Legilor Justiţiei.

"Vor trebui să ţină cont de punctul de vedere (al Comisiei de la Veneţia - n.r.) pentru că altfel periclitează interesele naţionale ale României", a susţinut Orban.

Comisia specială parlamentară pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul Justiţiei a început miercuri dezbaterile generale asupra modificărilor Codurilor penale.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Paleste incet si sigur!
1
1
avizul e consultativ , deci .....mergi dupa tigari !
1
1
Ne Mandolina voi sunteti grup organizat la nivel de tara in fraude cu toate partidele si Parlamentul nu mai aburiti cetateni acestei tari ca faceti voi legi sa aparato Hozii care au devalizat tara si natiunea Ro.
3
1
Interesele Romaniei sint periclitate chiar de cei ca Orban ...
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272