REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Orban, după explozia în care un om de afaceri şi-a pierdut viaţa: România este o ţară sigură

Orban, după explozia în care un om de afaceri şi-a pierdut viaţa: România este o ţară sigură

Replica API 31 mai 2021 | 21:25 1559

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a precizat, sâmbătă, în contextul exploziei de la Arad, în care un om de afaceri şi-a pierdut viaţa în condiţii suspecte, că România a fost ferită de atentate, este o ţară sigură şi există instituţii care veghează la apărarea vieţii şi siguranţei cetăţenilor.

Ludovic Orban

"România a fost ferită, o lungă perioadă de timp, de astfel de atentate. Avem instituţii care veghează la apărarea vieţii şi siguranţei cetăţenilor români şi este, din punctul meu de vedere, o ţară sigură. România are instituţii profesioniste care veghează la apărarea siguranţei. Nu se află despre câte astfel posibile evenimente, atentate sau alte lucruri au fost prevenite, dar în mod evident România a fost ferită de astfel de atentate", a declarat Ludovic Orban într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Europarlamentarul Sigfried Mureşan a arătat că România a reuşit să obţină înfiinţarea, la Bucureşti, a primei instituţii a Uniunii Europene din România - Centrul European pentru Securitate Cibernetică tocmai pentru că Bucureştiul este una din cele mai sigure capitale europene şi că oraşele ţării sunt printre cele mai sigure pentru cetăţeni.

"Când cele 27 de state al Uniunii Europene au acordat această încredere României, faptul că Bucureştiul este, astăzi, una din cele mai sigure capitale din Uniunea Europeană a fost un factor determinant. Oraşele din România sunt, astăzi, în raport cu alte ţări membre ale Uniunii Europene, considerate printre cele mai sigure oraşe pentru cetăţeni. S-a întâmplat, ar trebui văzut, dar odată un accident nu afectează siguranţa de ansamblu evident al cetăţenilor. Aproape 20 de milioane de oameni trăiesc în siguranţă între graniţele ţării şi în toate statisticile privind siguranţa cetăţeanului, în momentul de faţă România ocupă locuri fruntaşe în comparaţie cu celelalte ţări membre ale Uniunii Europene", a spus europarlamentarul.

O maşină a explodat în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, sâmbătă dimineaţă, iar înăuntru a fost găsită de pompieri o persoană carbonizată. Poliţiştii cred că autoturismul a fost incendiat. Bărbatul aflat în maşină, care a decedat, este un cunoscut om de afaceri local, Ioan Crişan, au declarat surse din rândul anchetatorilor.

Citeşte şi: Explozie de maşină, după ce ar fi fost incendiată. Un cunoscut afacerist, găsit carbonizat în interior. Video

Citeşte şi: SRI, despre explozia în care A MURIT un cunoscut afacerist: Este exclusă ipoteza unui ATENTAT terorist

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multa mwe p n l si sustinatorilor sai
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272