REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Orban: Guvernul susţine reluarea activităţii sectorului HORECA, atunci când situaţia epidemiologică o va permite

Orban: Guvernul susţine reluarea activităţii sectorului HORECA, atunci când situaţia epidemiologică o va permite

Replica API 19 mai 2020 | 00:00 1001

Premierul Ludovic Orban a continuat luni consultările cu reprezentanţii industriei HORECA în perspectiva reluării activităţii acestui sector, în condiţii de siguranţă, atunci când situaţia epidemiologică privind epidemia cu noul coronavirus o va permite, a anunţat Guvernul, într-o postare pe Facebook.

"Guvernul susţine, prin măsuri active, reluarea activităţii sectorului HORECA, atunci când situaţia epidemiologică o va permite, însă această etapă trebuie atent pregătită, în condiţii de siguranţă sanitară pentru cetăţeni", a afirmat prim-ministrul.

Conform Executivului, discuţiile au vizat stabilirea unui calendar de redeschidere a sezonului turistic în România, a teraselor şi cafenelelor, precum şi măsurile de sprijin necesare pentru redresarea sectorului.

"Prim-ministrul a subliniat că la nivelul Guvernului sunt în etapă avansată de pregătire mai multe măsuri de sprijinire a economiei de care va beneficia şi industria HORECA. În acest sens, sunt avute în vedere acordarea de garanţii guvernamentale pentru creditele contractate de IMM-uri pentru capital de lucru şi investiţii, prelungirea acordării şomajului tehnic pentru sectoarele care nu îşi pot relua activitatea, într-o primă etapă, iar, ulterior, susţinerea din fonduri guvernamentale a unei părţi a cheltuielilor de salarizare pentru angajaţii ale căror locuri de muncă vor fi menţinute de angajatori", menţionează sursa citată, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da atunci cand va zbura porcul de penele alaturi de tradatorul stroe muie pesdeu care a vandut apa pura din subteranul dobrogean jidovilor,muie la toti hotii si tradatorii tarii
0
0
Cat de imbecili sa fim sa ascultam pe un firfizon care se pare ca habar nu are de ceea ce vorbeste.
0
0
la italieni unde a fost prapad au dat drumul la terase si noi santem mai catolici decat papa masuri aiurea purtarea mastii la birou ei au purtat o doar cat au fost la pupitru in rest pauza
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212