REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Orban: Infrastructura de transport trebuie să se dezvolte cu o viteză miraculoasă

Orban: Infrastructura de transport trebuie să se dezvolte cu o viteză miraculoasă

Replica API 12 mai 2020 | 00:00 990

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, la Piteşti, că investiţiile în infrastructura de transport sunt o prioritate a Guvernului, fiind nevoie ca aceasta să se dezvolte "cu o viteză miraculoasă".

Ludovic Orban

"Din punctul nostru de vedere, prioritatea o reprezintă investiţiile în infrastructură, infrastructura de transport, care trebuie să se dezvolte cu o viteză miraculoasă. Noi vrem să construim, să legăm provinciile istorice, să creştem coeziunea, să asigurăm fructificarea potenţialului de dezvoltare economică pe care îl are România prin asigurarea unei infrastructuri de transport la standarde europene neneglijând niciun fel de alt proiect de investiţie majoră în infrastructură, infrastructura de comunicaţii, infrastructura de sănătate, infrastructura din domeniul energiei", a declarat Orban, scrie Agerpres.

El s-a declarat nemulţumit de întârzierile foarte mari care s-au înregistrat în ultimii ani în ceea ce priveşte realizarea proiectelor majore de infrastructură, inclusiv a proiectului tronsonului de autostradă dintre Sibiu şi Piteşti.

"Nu mi se pare normal. Acest proiect este finanţat pe exerciţiul 2014-2020. (...) Aproape ajungem la finalul perioadei de programare a exerciţiului financiar multianual pentru care am avut la dispoziţie banii pentru a putea finanţa acest proiect de autostradă şi noi să trebuiască să semnăm pe final, din cauza faptului că pe alţii i-a durut la bască sau poate nu au avut niciun interes să dezvolte proiectele de infrastructură din România", a afirmat premierul.

Şeful Guvernului a subliniat că realizarea cât mai rapidă a proiectelor de infrastructură va crea şi alte oportunităţi de dezvoltare.

"Noi trebuia să închidem legăturile pe rutier, pe feroviar şi pe fluvial între Portul Constanţa şi restul Europei cu mult înainte. Nici astăzi nu am închis această legătură, care poate să pună în valoare o oportunitate extraordinară pe care o are România, şi anume aceea de poartă de intrare/ieşire în Europa (...). Dacă realizăm aceste lucruri într-un ritm cât se poate de rapid, putem să generăm un potenţial de dezvoltare pentru România extrem de important", a mai spus Orban.

Premierul a participat la semnarea contractului pentru execuţia secţiunii 5 a tronsonului de autostradă Sibiu-Piteşti.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
44 de luni pentru 70 km autostrada intre curtea de arges si pitesti , o viteza de melc poate . nu miraculoasa . vorbe goale
0
0
Bine zis ca numai un miracol ne poate ajuta. Prostul mai arunca uneori si cate o "vorba de duh".Bravo domnule ai zis o.
1
2
in 6 luni trebuie sa furam pentru 5 ani la treaba baieti
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212