REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Orban, la fabrica de tramvaie Arad: Este extrem de important să susţinem producătorii români

Orban, la fabrica de tramvaie Arad: Este extrem de important să susţinem producătorii români

Replica API 24 august 2020 | 00:00 1072

Premierul Ludovic Orban şi-a manifestat, sâmbătă, în timpul unei vizite la fabrica de tramvaie Astra Vagoane Călători, susţinerea Guvernului faţă de producătorii români de tramvaie, vagoane sau locomotive.

Ludovic Orban

"Cred că este extrem de important să susţinem producătorii români, să susţinem planurile de investiţii ale producătorilor români, astfel încât să avem capacitatea de a integra cât mai mult din orice produs de care avem nevoie, mai ales produse complexe, de genul tramvaielor, locomotivelor, vagoanelor, astfel încât să le producem în România şi, de ce nu, să devenim competitivi şi pe plan internaţional", a afirmat Orban, scrie Agerpres.

Totodată, şeful Executivului şi-a manifestat satisfacţia că mai multe administraţii locale achiziţionează tramvaie de la fabrica din Arad.

"Este o capacitate de producţie care poate să ofere un transport sigur, un transport ecologic, mai ales în condiţiile Pactului verde care este în programul Comisiei Europene. Avem nevoie de astfel de mijloace de transport ecologice, cum sunt aceste tramvaie, care iată că le putem produce în România. Mă bucur că sunt municipalităţi care achiziţionează tramvaie de aici, tramvaie produse în România şi mă bucur că şi la Bucureşti, în ciuda voinţei persoanei care încă conduce Primăria Capitalei, tramvaiele care vor circula în Bucureşti în viitor vor fi produse în România, pentru că instanţa, după cum bine ştiţi, a dat câştig de cauză companiei româneşti în licitaţia pentru achiziţionarea a 100 de tramvaie", a adăugat premierul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca fost prost ministru al transporturilor sub un presedinte tot prost,nu a reusit sa faca suficient de multe prostii cu infrastructura feroviara si auto.O va face acum.
0
1
este obligatoriu,asta-i diferenta
0
0
Pentru un somer de profesie, e uimitor ce fac aia la Arad... Analfabet esti tu, uita-te cum scrii, cretinule!
0
2
cum nu v-a dotat analfabeta firea ca ii sta in fire sa o faca , cu turcisme, ca doar este de a voastra, face parte din somitatile acestui partid?
3
0
In Constanta cand vom mai avea tramvaie? Tot ce am avut bun au avut grija nemernicii sa distruga. Avem autobuze noi proaste,nu poti sta pe scaun.Sunt scaune de copii mici,amplasate la un nivel inalt nu ai spatiu te lovesti unii de altii atat de inghesuite si incomode sunt.Pentru batrani sunt foarte periculoase.Scaunele sunt periculoase pentru sanatate,atat de prost sunt facute.Te dor articulatiile si muschii,nu te poti urca pe postamentul care sunt amplasate scaunele.Sa mearga edilii cu aceste autobuzele. In ce tari civilizate au vazut ei asemenea mijloace de transport?
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272