REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Orban: La Spitalul Judeţean din Neamț au fost făcute lucrări de construcţii fără avizul DSP şi ISCIR

Orban: La Spitalul Judeţean din Neamț au fost făcute lucrări de construcţii fără avizul DSP şi ISCIR

Replica API 16 noiembrie 2020 | 23:56 1480

Premierul Ludovic Orban a afirmat că la Spitalul Judeţean de la Piatra Neamţ au fost făcute lucrări de construcţii fără avizul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi al Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR).

Ludovic Orban

"La ora 3 dimineaţa v-am spus că avem informaţii clare, informaţii care au fost lansate public chiar de managerul spitalului: s-au efectuat lucrări de construcţii, acolo au fost mutaţi pacienţii de la secţia ATI, care era funcţională la etajul trei, la etajul doi, după informaţiile pe care le avem chiar în dimineaţa zilei respective. S-au efectuat lucrări, este clar că nu avut niciun fel de aviz din partea DSP, nu au avut niciun fel de aviz ISCIR, lucrurile astea sunt cunoscute. Dar repet, există o anchetă în curs, care este preluată de Parchetul General, am solicitat tuturor specialiştilor care se implică în astfel de anchete să colaboreze şi să-şi pună la dispoziţie întreaga expertiză şi, de asemenea, să susţină această anchetă să se deruleze cât mai rapid posibil", a spus Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută duminică după participarea la şedinţa organizată la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

El a fost întrebat dacă la spitalul din Piatra Neamţ s-au făcut modificări la secţia ATI şi dacă se ştia de către conducerea spitalului de problemele care au fost în trecut la unitatea medicală. "Din moment ce au fost reparaţii în spital, cum să nu ştie conducerea spitalului de aşa ceva?", a răspuns Orban.

Premierul a susţinut că instalaţiile nu pot din verificate din punctul de vedere al conformităţii de directorii Direcţiilor de Sănătate publică, menţionând că uneori nici de către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă.

"Orice proiect pentru aceste instalaţii trebuie avizat de ISCIR în cazul în care este vorba de ţevi cu diametru mai mare de 25 de milimetri, în ce priveşte toate staţiile de încărcare cu oxigen, ele trebuie periodic avizate", a adăugat Orban, scrie Agerpres.

Întrebat când au fost făcute ultimele verificări la Spitalul Judeţean, Orban a spus: "În ceea ce priveşte instalaţiile interioare, nu au fost făcute verificări, în ceea ce priveşte staţia de alimentare cu oxigen, care nu aparţine spitalului, este a unei companii, ultima verificare a fost făcută în martie 2020".

În legătură cu faptul că reprezentanţii PSD au susţinut că au existat avizele şi autorizaţia DSP, Orban a spus: "Să-l întrebaţi pe directorul DSP care a transmis oficial că nu a primit niciun fel de solicitare pentru realizarea modificării".

În incendiul izbucnit sâmbătă seara la secţia de ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ au murit zece persoane, iar alte şapte persoane au fost grav rănite, printre care şi medicul de gardă de la ATI, care a suferit arsuri grave pe circa 40% din suprafaţa corpului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai mare dreptate dar din pacate idioti ca asta de sub mine ii ajuta muuult sa se creada si sa faca ceea ce fac. Fara din astia nu ar avea sanse!!!
1
0
P.S.Distilor prosti si idioti,presedintele consiliului judetean Neamt care a numit directori spitalului judetean Neamt este PSDist,dar voi cereti demisia lui Orban,este ca si cum ati cere demisia lui Orban pentru ca in mandatul lui Grasa fostul director al Spitalului Judetean Constanta numit de PSDistul Horia Tutuianu s-ar fi produs un incediu asemanator.
1
1
unde era personalul medical in timp ce pacientii ardeau de vii?...unde???
0
1
dc nu a mai iesit nimeni in strada sa ceara demisia lui ORBAN CA ALTI AU FOST OBLIGATATI SA ISI DEA DEMISIA
5
1
ba Orban,l spital Nu era nimeni sa.i supravegheze ne aia de la ati.Toti soileau in camera de garda!nu putea sa ia foc un injectomat,fraierilor!unde era un extinctor co2 care trebuiansa fiemla usa??
1
1
intreaba tonta de tine...dar voi vreti ciolanul...muieee pe na li-stilor si muie votantilor vostri de kkt.muieeeee hastagistilor imputiti.unde sumnteti sugacilor sa urlati.
2
0
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
4
0
Dle Primministru sunt multe lucruri pe care nu le stiti avand dezavantajul ca nu ati lucrat minim 5 ani in meseria pe care ar fi fost necesar sa o practicati dar e mai usor,mai placut sa lucrezi la o revista ca "jurnalist",sa ajungi politician din interes decat sa inveti meserie, care te ajuta sa devii si un bun manager,sa cunosti problemele de securitatea muncii....Pesemne ca automultumirea ,imaginea de "neatins", faptul ca inghititi bani buni din impozitele platite de cetateni v-au condus la autoinsuficienta educationala,oricum se pare ca nu sunteti singur si asta pesemne ca va multumeste!
12
0
Iar minti ba milogule, asta pt. a da vina pe pesedistul sef pt. a-l baga la puscarie. Dar ma intreb, de ce nu iti dai tu demisia la fel ca Ponta in 2015.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212