REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Orban: La USR PLUS Iaşi este o înţelegere originală a parteneriatului în cadrul coaliţiei

Orban: La USR PLUS Iaşi este o înţelegere originală a parteneriatului în cadrul coaliţiei

Replica API 28 iunie 2021 | 00:00 583

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, că la Iaşi parteneriatul cu USR PLUS funcţionează după o "înţelegere originală".

Ludovic Orban

"E o înţelegere originală a parteneriatului pe care îl avem în cadrul coaliţiei, ca să mă exprim, aşa, elegant. În ceea ce ne priveşte noi îi considerăm parteneri şi încercăm să discutăm şi să negociem, să nu ne comportăm ca şi cum am fi adversari politici. Aşa este normal şi firesc. Asta trebuie să asigure o coeziune mai bună şi asupra bunei guvernării", a răspuns jurnaliştilor Ludovic Orban, atunci când a fost întrebat de jurnalişti cum vede coaliţia de la Iaşi dintre PNL şi USR PLUS, scrie Agerpres.

Atunci când a fost întrebat cum explică faptul că la Iaşi USR PLUS se află în opoziţie deschisă faţă de PNL, Orban a răspuns "am înţeles că au viceprimar".

El a făcut referire la Cezar Baciu, unul dintre consilierii USR PLUS care a fost propus pentru funcţia de viceprimar nu din partea alianţei din care face parte, ci de liberali, şi votat doar de consilierii PNL şi PMP din plenul Consiliului Local. Votul a fost dat la câteva săptămâni după ce Baciu a fost singurul consilier USR PLUS care a votat bugetul local alături de cei din PNL şi PMP.

În urma desemnării lui Cezar Baciu în una dintre cele două funcţii de viceprimar, USR PLUS a decis excluderea sa din partid. Decizia a fost atacată de Cezar Baciu în instanţă. Până când instanţa va emite o decizie definitivă, Baciu poate rămâne în funcţia de viceprimar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108