REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Orban: La Uzina de produse speciale de la Dragomireşti se vor produce 70.000-75.000 de măşti FFP 3 pe zi

Orban: La Uzina de produse speciale de la Dragomireşti se vor produce 70.000-75.000 de măşti FFP 3 pe zi

Replica API 30 aprilie 2020 | 22:27 1236

Ludovic Orban

Uzina de produse speciale de la Dragomireşti va produce măşti de tip FFP 3 şi măşti chirurgicale, capacitatea de producţie zilnică fiind de 70.000 - 75.000 de măşti FFP 3 şi între 300.000 - 350.000 de măşti chirurgicale, a declarat, miercuri, premierul Ludovic Orban.

"Am testat prima mască FFP 2, de fapt e FFP 3 din punct de vedere al certificării materialului utilizat, care e produsă în România la Uzina de produse speciale de la Dragomireşti. (...) Practic, Uzina de produse speciale Dragomireşti este prima capacitate economică care a achiziţionat utilajele şi care a pus în funcţiune liniile automatizate pentru producerea pe scară largă a două tipuri de măşti, acest tip de mască, numită N 95 după standardul asiatic, dar are echivalent de FFP3. Materialul utilizat pentru această mască a fost testat într-un laborator din Belgia şi are grad de protecţie de 99,8%. De asemenea, tot la această unitate economică intră în fabricaţie măştile chirurgicale, (...) măştile de largă utilizare care vor fi folosite după data de 15 mai. (...) Materialul care este utilizat, conform certificării, dă un procent foarte mare de protecţie, de aproape 80%", a afirmat Orban, la finalul unei vizite la uzina de la Dragomireşti din judeţul Dâmboviţa.

Şeful Executivului a precizat că au fost achiziţionate utilaje care permit producţia în sistem automatizat, cu o capacitate zilnică între 300.000 şi 350.000 de măşti chirurgicale, iar pentru măştile FFP 3 de 70.000 şi 75.000 de unităţi.

Potrivit lui Orban, până în prezent, au fost avizate în cadrul entităţilor din subordinea Ministerului Apărării nouă companii pentru producţia de măşti chirurgicale.

"De asemenea, există un proiect privat susţinut de către Guvern, de către Ministerul Economiei pentru a produce în România materialul necesar pentru aceste măşti. Trebuie să ştiţi că (...) nu producem material în România încă, importăm acest material, iar obiectivul nostru este să introducem în fabricaţie în România acest material, astfel încât să putem să aprovizionăm companiile care vor produce aceste măşti cu material produs în România", a susţinut prim-ministrul, scrie Agerpres.

El a spus că preţul acestor măşti va fi "unul competitiv". "Adică preţuri care le vor face atractive. În ceea ce priveşte acordarea de măşti către persoanele vulnerabile, persoane care au venituri mici, care sunt, să spunem, încadrabile în categoria persoanelor care sunt subiectul legii venitului minim garantat, avem ca obiectiv distribuirea, fără bani, a măştilor către aceste categorii de persoane. De asemenea, chiar dacă s-a luat decizia de menţinere a suspendării cursurilor în şcoli şi universităţi, pentru clasele terminale - clasa a VIII-a, clasa a XII-a - care între 2 şi 12 iunie vor participa în anumite condiţii la pregătirea examenului de Evaluare şi a Bacalaureatului vom asigura măşti, în cazul în care părinţii nu au posibilitatea să ofere măşti, pe care le vom pune la dispoziţia şcolilor şi fiecare copil nu va putea sta în şcoală decât cu mască", a explicat Orban.

Premierul a mai informat că, la ora actuală, au fost autorizate 19 companii pentru producţia de combinezoane.

"Sigur, şi aici, deocamdată, nu producem în România stratul protector, stratul impermeabil. Şi în privinţa producţiei de combinezoane avem ca obiectiv să găsim soluţiile tehnice pentru a produce în România materialul necesar şi pentru combinezoane", a completat Orban.

Alături de premier, la vizita la Uzina de produse speciale de la Dragomireşti s-au aflat ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ggg a-ti se scrie ati. oricum suge-o psd
0
2
nu a-ti facut nimic pentru noi populatia decat a-ti facilitat specula. a-ti promis masti gratis, oricum nu le dadeati, dar nu la pretula actual ca nu mai avem bani si pentru ele. din tot ce a-ti promis nu s-a facut nimic. oare va mai voteaza cineva pe voi astia din pnl?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272