REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Orban: Ministrul Sănătăţii operează sâmbăta şi duminica, în loc să se ducă în vacanţe; nu e în conflict de interese

Orban: Ministrul Sănătăţii operează sâmbăta şi duminica, în loc să se ducă în vacanţe; nu e în conflict de interese

Replica API 31 ianuarie 2020 | 00:00 429

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că ministrul Sănătăţii, Victor Costache, operează sâmbăta şi duminica la cererea pacienţilor şi că nu se află în conflict de interese, aşa cum a relatat presa centrală.

Premierul a menţionat că ştia că ministrul Sănătăţii operează la un spital privat.

"Domnul ministru al Sănătăţii operează sâmbăta şi duminica, în loc să se ducă în vacanţe, să se ducă la munte să îşi petreacă timpul, operează, pentru că este un doctor renumit, este un medic care este căutat de pacienţi, pacienţii care sunt operaţi de el îşi exprimă în mod expres solicitarea de a fi operaţi de Victor Costache. Evident că pentru a putea opera era necesar un contract, contractul în schimb e la o sumă minimă... Nu putea să opereze fără să fie angajat", a spus Orban după ce a participat la reuniunea conducerii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România.

El a susţinut că ministrul Sănătăţii nu este în conflict de interese.

"Domnul ministru a consultat ANI, din ceea ce ştiu eu, şi a existat un răspuns că nu există un conflict de interese. Dacă ar fi existat un conflict, cel mai probabil ar fi fost declarat până astăzi. Nu văd niciun fel de conflict între poziţia de ministru pe care o are şi faptul că el operează în continuare ca medic. (...) Până când ANI nu se pronunţă în acest sens (că este conflict de interese - n.r.), situaţia în care se găseşte domnul ministru este cât se poate de normală", a mai spus acesta, conform Agerpres.

Orban a adăugat că Victor Costache, prin iniţiativele pe care le-a avut până acum ca ministru al Sănătăţii, a rezolvat "lucruri care trebuiau rezolvate de mult".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
problema nu este ca lucreaza si la privat si la stat, problema e ca te duci la stat si apoi te trimite la cabinetul lui privat. Ar trebui sa-si faca treaba la fel in ambele locuri daca e serios si eu ca pacient sa pot alege iar statul sa investeasca si in aparatura ca normal ca doctorul te trimite la privat daca acolo are cu ce sa-si faca treba!!
1
0
sa-i facem si statuie lui domn ministru! Numai oprescu avea mai multe servicii...
1
0
daca in calitate de ministru mai semneaza si niste documente care avantajeaza particularul, e si mai bine...
1
0
Daca acest om poate sa lucreze 7 zile din 7 este extraordinar.
1
1
Problema exista, el trebuie sa aleaga intre privat si stat, mai ales cand esti ministru.
2
0
Corect! E timpul lui LIBER, lucreaza in privat, nu la stat. Da! Care-i PROBLEMA, pe cine deranjeaza ?? Bravo lui, Bravo d-le ministru!
1
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272