REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
12.2° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

Orban: Nu poţi să dai ajutoare sociale unor zdrahoni cărora nu le place munca

Orban: Nu poţi să dai ajutoare sociale unor zdrahoni cărora nu le place munca

Replica API 13 mai 2019 | 00:27 550

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, la mitingul de la Galaţi, că PNL are program de guvernare iar în cadrul acestuia ajutoarele sociale nu vor mai fi acordate celor care beneficiază de acestea şi refuză un loc de muncă.

,,Dacă cineva vă spune că PNL nu are program înseamnă că este rău intenţionat. Prin tot ceea ce facem arătăm că avem program... PNL niciodată nu a acceptat ca din banii noştri, ai celor care muncesc, să plătim lenea. Suntem de acord să dăm ajutor social unor oameni care nu pot să muncească, dar nu poţi să dai ajutoare sociale unor zdrahoni cărora nu le place munca şi care stau şi beneficiază de ajutorul social deşi li se oferă locuri de muncă. Şi aici vă spun limpede: oricui va refuza un loc de muncă dintre cei care beneficiază de ajutor social nu-i vom mai da ajutor social, pentru că România nu se poate clădi decât pe muncă, pe hărnicie, pe tot ceea ce poate duce la prosperitate individuală şi naţională", a spus Orban.

El a precizat că în cadrul programului PNL vor fi eliminate supraacciza la combustibil şi suprataxa pe contractele part-time.

,,Când ei (PSD-n.r.) au introdus supraacciza la combustibil, PNL a fost împotrivă şi a avertizat că va scădea consumul de combustibil, că vor scădea încasările la bugetul de stat şi că preţul benzinei şi motorinei se va duce în aer. Am avut dreptate. Normal că avem program. Dacă PNL ajunge la guvernare va tăia supraacciza la combustibil. Când au venit şi au introdus suprataxa pe contractele part-time, în care oameni care poate nu câştigau suficient dintr-un loc de muncă puteau să câştige un ban dintr-un contract pe două-patru ore, şase ore, ei au taxat astfel încât aproape niciun român nu mai poate să facă un contract pe part-time pentru că trebuie să plătească salariul minim brut integral chiar dacă el munceşte două ore. S-a ajuns în situaţia absurdă în care trebuiau să plătească mai mult decât încasau (...). PNL are program: vom desfiinţa suprataxa pe part-time pentru a le permite celor care vor să muncească în plus să câştige mai bine", a menţionat Orban.

Liderul PNL a mai spus că programul liberal de guvernare va cuprinde şi acordarea de vouchere de vacanţă angajaţilor din mediul privat.

,,Am susţinut proiectul cu voucherele de vacanţă. Şi ce face PSD-ul? Dă vouchere de vacanţă în sectorul public. De cele cinci milioane de angajaţi din sectorul privat nu le pasă. Şi atunci v-o spun limpede: şi ei trebuie să beneficieze de aceste vouchere. Cum o facem? Stimulându-i pe angajatori, deducând cheltuielile cu voucherele de vacanţă astfel încât şi angajaţii din mediul privat să beneficieze de acest drept de a-şi petrece vacanţa în România", a afirmat Orban.

Ludovic Orban a participat la Galaţi la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare, care a avut loc la Sala Sporturilor, în prezenţa a aproximativ 2.000 de susţinători. La manifestare au mai fost prezenţi candidaţii Rareş Bogdan şi Siegfried Mureşan, Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte PNL, Robert Sighiartău, secretar general PNL.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Radu Cristian, primarul Mangaliei, a invrajbit populatia. Doar prostii si-au demolat garajele, smecherii primarului Nu. Prostilor le-a trimis si noaptea politia locala sa le bata la usa, care nu erau acasa puneau vecinii martori de instiintare. Teroare! Smecherii iti rad in fata si te fac prost ca-i ascultat de primarie. De ce nu-i deranjeaza primarul si politia locala pe cei cu garaje la Lidl gara Bl A 5; Rozelor R14; N3 bis bl G CEC bank cinematograf pescarus; Callatis MG 29.etc. De ce dom primar!? Ca-s smecheri si preteni cu tine? Pai, mai asculta cineva de-acum incolo la ce spui tu!?
1
0
In Mangalia, in spatele blocurilor MG 29 si MG 31, sunt doi smecheri care si-au facut pensiuni turistice si, daca se darama garajele nici pu-lea nu mai vine la ei. Pe locatari i-au inebunit! Parcari si-asa putine ocupate de turisti din toata tara, basca chiolhanuri in curte! Don primar de Mangalia, Don Radu Cristian, daramati urgent garajele si lasati smecherii ca se descurca ei! Asta daca va doare si de amaratii carora le-ati dat 72 de ore sa-si demoleze singuri garajele in timp ce astora nici 172 de zile nu le-au fost sufficiente!!! Umblam iar cu OCAUA MICA domn primar!
2
0
Primarul din Mangalia, Radu Cristian demoleaza garajele doar la oamenii necajiti si neajutorati, astia din spate de la MG 29 unu-i fost director BCR, altu-i politist de frontiera, altul inspector ITM C-ta, alta angajata-n primarie!!! etc, etc. N-are cum! Pentru fraieri e LEGE: in 24 de ore daramati sau va luati amenda de 3000 de lei! Oamenii speriati s-au executat! La smecherii astia ce LEGE aplici domn primar de nici nu se sinchisesc de Ordinul Primariei?
2
0
Primarul din Mangalia, Radu Cristian demoleaza garajele doar la oamenii necajiti si neajutorati, astia din spate de la MG 29 unu-i fost director BCR, altu-i politist de frontiera, altul inspector ITM C-ta, alta angajata-n primarie!!! etc, etc. N-are cum! Pentru fraieri e LEGE: in 24 de ore daramati sau va luati amenda de 3000 de lei! Oamenii speriati s-au executat! La smecherii astia ce LEGE aplici domn primar de nici nu se sinchisesc de Ordinul Primariei?
4
0
PNL e hent si pentru Orban cartonas rosu te-ai luat de romi ai puso cu voturile te inereseaza pe tine atit de tare de unde maninca romi de peste tot te mai voteaza mata la alegeri
3
2
Cat tupeu si cata ipocrizie la liderul pnl. Primarii pnl nu dau ajutoare sociale dupa aceleasi criterii ca si ceilalti? Spune ca legea e facuta prost, de psd, dar pnl a venit in Parlament cu un alt proiect de lege, care sa sanctioneze lenea? Da, la promisiuni toti sunt buni, mai ales ca acum este campanie electorala. Dupa ce ajung la putere toti isi fac legi care sa le aduca doar lor avantaje. Asa ca, VOTEZ UN INDEPENDENT!
4
2
pe cele de la trocadero , din spatele blocurilor LE 37 SI LE 34 de ce nu le demolati ?????? ale cui sunt de nu va atingeti de ele ?
4
1
In Mangalia, Str. Callatis Bl. MG 31-29, cand daramati garajele domn primar? Cat mai stam cu tigania in fata blocurilor? Jumatate din ele sunt pe post de magazii, de ani buni n-au mai intrat masini acolo! S-a umflat asfaltul de nici usile nu se mai deschid! Alte doua sunt pe post de ateliere, n-au nicio treaba cu parcarea masinilor. Domnule primar, ati spus ca veti face din Mangalia un oras frumos, civilizat, fara garaje, fara maghernite, constructii inestetice etc. Va rugam treceti la treaba si faceti ce-ati promis pentru ca Mangalia sa arate ca un oras European nu unul balcanic ca acum.
8
1
Tu vorbesti de munca? Ai uitat de mult ce inseamna asta!
8
3
dar fufele regale unde se incadreaza, lor o sa le oferi un loc de munca mandolina?
5
3
dupa ce canta la mandolina ,,canta si la trompa vaginala.
6
4
A bre orbane mo bag sama ca esti de-al nostru .Unde ziceai ca ai contract de munca?
8
4
Obane ai promis ca ne saruti pe obrajorii din spate sau intre ei Ce faci, nu te mai tii de cuvant? Vezi de aia te-au injurat tiganii la Tecuci ca doar ajutoarele sociale au fost inventate de liberali si acum arunci vina pe pesedei!
11
5
Din pacate pentru trubadur ajutoarele nu PSD le-a inventat. Toate partidele de-a lungul timpului au tolerat sistemul. Asa ca ciocul mic. Mai bine faceti un sistem prin care sa identificati zdrahonii care nu se califica pentru astfel de ajutoare. Nu vad vreo propunere legislativa. Doar lozinci electorale. Sunteti la fel ca psd. Politicieni .
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515