REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Orban: Obiectivul nostru este să împiedicăm adoptarea moţiunii de cenzură. Parlamentarii PNL vor vota la vedere împotrivă

Orban: Obiectivul nostru este să împiedicăm adoptarea moţiunii de cenzură. Parlamentarii PNL vor vota la vedere împotrivă

Replica API 4 februarie 2020 | 00:00 378

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, luni, că parlamentarii liberali vor vota la vedere împotriva moţiunii de cenzură, demers despre care a susţinut că nu are un număr suficient de voturi pentru a fi adoptat.

"Biroul Politic al PNL a stabilit poziţia partidului faţă de moţiunea de cenzură iniţiată de PSD. Obiectivul fundamental al PNL în materie de alegeri locale este să pună în practică voinţa majorităţii zdrobitoare a cetăţenilor care îşi doresc o alegere democratică a primarilor prin intermediul alegerii primarilor în două tururi cu 50% plus unu dintre cetăţenii care participă la vot. Plecând de la acest obiectiv fundamental, obiectivul PNL este acela de a împiedica adoptarea moţiunii de cenzură. În acest sens, am luat decizia ca parlamentarii PNL să fie prezenţi în plen şi să voteze la vedere împotriva moţiunii de cenzură", a spus Orban, după reuniunea Biroului Politic Naţional cu grupurile parlamentare ale liberalilor.

El a anunţat că liderii grupurilor parlamentare ale PNL au fost mandataţi să poarte negocieri cu toate grupurile parlamentare partenere şi cu parlamentari individual pentru a-i convinge să nu voteze în favoarea moţiunii de cenzură.

"Conform evaluării actuale pe care o avem, nu există un număr suficient de parlamentari astfel încât să asigure reuşita moţiunii de cenzură", a adăugat premierul Ludovic Orban.

El a catalogat drept "minciuni gogonate" informaţiile conform cărora ar fi purtat negocieri cu PSD pentru a rămâne premier interimar.

"Este o minciună gogonată, ca multe alte minciuni care au fost lansate de diverse site-uri sau posturi. Singurul obiectiv al PNL este acela de a scăpa România de PSD şi de asigura o guvernare responsabilă, proeuropeană, care să asigure dezvoltarea României. PNL nu are nimic de discutat cu PSD şi în ceea ce mă priveşte pe mine nu am purtat de când sunt preşedinte al PNL nicio negociere cu niciun reprezentant al PSD, altele decât în cursul moţiunii de cenzură şi în cursul învestirii Guvernului, negocieri individuale care au fost purtate cu parlamentari pe care am putut să-i convingem să voteze împotriva PSD şi să voteze învestirea Guvernului pe care îl conduc. Sunt nişte minciuni gogonate care sunt lansate în mod răutăcios în spaţiul public, nu există absolut niciun fel de element de credibilitate, ci face parte dintr-un arsenal de propagandă, probabil tot al PSD, care caută disperat să reducă avansul evident al PNL", a afirmat Orban.

Premierul a subliniat că, dacă se va ajunge la alegeri anticipate, acest lucru nu se va realiza cu susţinerea PNL.

"Se poate ajunge la o astfel de situaţie în condiţiile în care o majoritate din Parlament, deranjată de propunerile de reformă ale PNL, e posibil să strângă un număr de voturi suficient ca să ducă la căderea Guvernului. În ceea ce ne priveşte pe noi, obiectivul este realizarea obiectivelor din programul de guvernare", a spus Orban.

El a punctat şi că PNL "menţine bătălia la baionetă cu PSD", indicând că obiectivul este de a asigura adoptarea actului normativ de alegere a primarilor în două tururi.

Orban a mai afirmat că PNL nu renunţă la declanşarea alegerilor anticipate, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multa muie PNL si tie boul baltii
1
1
Sa nu crezi cumva ca daca vor fi anulate pensiile speciale vei trai ca si cum ai avea si tu. Sau poate crezi asa ceva ceea ce dovedeste ca esti un dobitoc.
5
3
Votati si pentru anularea tuturor pensiilor speciale si indemnizatiilor date aiurea unor trantori.
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272