REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 20 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6645
4.4° Constanța Marți, 20 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6645
 

Orban: Organizarea alegerilor nu creşte riscul de răspândire a virusului. Se va mări capacitatea de testare

Orban: Organizarea alegerilor nu creşte riscul de răspândire a virusului. Se va mări capacitatea de testare

Replica API 24 octombrie 2020 | 00:00 1460

Organizarea alegerilor nu creşte riscul de infectare, iar ziua scrutinului va fi organizată în aşa fel încât toţi cetăţenii care se prezintă la vot să fie în siguranţă din punct de vedere sanitar, a declarat, vineri, la Suceava, premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban

''Din punctul meu de vedere, şi nu numai al meu, ci punctul de vedere al multor specialişti, organizarea de alegeri nu creşte riscul de răspândire a virusului în condiţiile în care sunt respectate regulile stabilite de autorităţi. Sunt reguli simple care presupun limitarea evenimentelor electorale la 20 de persoane în spaţiul închis şi la 50 de persoane în spaţiul deschis, cu respectarea regulilor de distanţare şi a celorlalte reguli de protecţie sanitară. Candidaţii şi echipele de campanie au obligaţia să poarte măşti, să asigure transmiterea materialelor de asemenea natură încât să reducă riscul de infectare'', a spus Orban, scrie Agerpres.

Potrivit premierului, organizarea scrutinului din 6 decembrie se va face în condiţii de siguranţă

''Organizarea zilei votului este pregătită de asemenea natură încât să nu existe riscuri suplimentare de transmitere a virusului. Democraţia înseamnă alegeri prin care cetăţenii hotărăsc cine să-i reprezinte în instituţiile publice'', a spus Ludovic Orban.

Pe de altă parte, premierul a adăugat că Guvernul are ca obiectiv creşterea capacităţii de testare a populaţiei, pe baza definiţiei de caz şi a recomandărilor OMS.

''Testarea în toate ţările se face prin intermediul aparatelor de tip RT-PCR. Capacitatea de testare, de la începutul pandemiei până astăzi, a crescut constant şi avem ca obiectiv creşterea în continuare a capacităţii de testare. Testarea se face pe baza definiţiei de caz, pe baza recomandărilor formulate de OMS şi testăm în limita capacităţii orice persoană care se încadrează în definiţia de caz sau asigurăm testarea contra cost pentru persoanele care vor să se testeze. Orice creştere a capacităţii de testare este utilă, este benefică'', a spus Orban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai bine ia zis cine ia zis SHIKA MANDOLYNA alias Betivul Sa tio trag la TARAFLAShNETA
0
0
Asta e cancerul galben
6
1
Nu pe dracu'! Si inca ceva bai idiotilor. Cu cat testati mai mult cu atat veti depista mai multi infectati! Daca vrei o situatie cat de cat reala testezi un numar fix de subiecti, sa zicem 30000 pe zi si asa poti vedea cum evolueaza asa zisa pandemie! Sau testezi toata populatia tarii in doua zile ca sa vezi situatia reala, lucru imposibil totusi!
4
1
Luav-as fata in carici de lichele!
9
1
Bufon jalnic !
11
0
mai mandolina ocupativa de tara bai,de neajunsuri,sanatatea e la pamint nu vezi esti chior Avem spitale jegoase ne umplem de toate bolilie Tara moare si voi numai votare visati numai la ciolan va ganditi
13
2
Dracului toti!
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
733481553
5/49
1646443318-02-20245 0 4 1 8 3 2
joker
27328183039