REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Orban: Orice discuţie legată de nivelul redevenţelor sau alte taxe trebuie dictată de conjunctura economică

Orban: Orice discuţie legată de nivelul redevenţelor sau alte taxe trebuie dictată de conjunctura economică

Replica API 24 august 2020 | 00:00 910

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, la Târgu Jiu, că orice discuţie legată de nivelul redevenţelor sau de alte taxe trebuie să fie "raţională" şi să ţină cont de conjunctura economică şi de interesele României.

Ludovic Orban

Sursa foto: Guvernul României / Facebook

Şeful Executivului a arătat că România are un sistem de taxare "uşor peste media taxărilor din alte ţări europene", iar autorităţile trebuie să găsească un echilibru, punctând că nevoia principală a ţării este aceea de dezvoltare economică.

"Noi nu putem fixa redevenţe fără să ţinem cont de tot ceea ce înseamnă piaţa mondială, să ţinem cont de legislaţia europeană, de tipul de taxare practicat de celelalte ţări. Acest slogan cu creşterea redevenţelor pentru a creşte veniturile riscă să creeze efecte contrare, pentru că orice investitor, orice companie care este implicată în procesul de exploatare a resurselor naturale, în momentul în care ia decizia să susţină investiţii, ţine cont şi de sistemul de taxare care există în România, iar ce pot să vă spun comparativ cu sistemele de taxare din alte ţări - România nu are paradis fiscal, ci dimpotrivă, avem un sistem de taxare chiar uşor peste media taxărilor din alte ţări europene. Noi trebuie să găsim un echilibru între nevoile efective pe care le are România de dezvoltare - cel mai important lucru pentru România este să ne dezvoltăm economic. (...) Ca atare, orice discuţie legată de nivelul redevenţelor sau de alte taxe trebuie să fie raţională şi dictată de conjunctura economică şi de interesele pe care le are România", a precizat Ludovic Orban, scrie Agerpres.

Premierul a participat, duminică, la inaugurarea Staţiei Turbocompresoare Bibeşti, obiectiv de investiţii realizat de Transgaz, inclus în proiectul BRUA, Faza 1.

În acest context, Ludovic Orban a reiterat obiectivul Guvernului de a extinde magistralele de gaze din România şi de a înfiinţa reţele de distribuţie în cât mai multe localităţi, reamintind şi despre apelul de proiecte pentru extinderea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale.

"Am vorbit cu dl ministru Boloş şi am avut discuţii la nivelul Comisiei Europene pentru a majora suma alocată iniţial, şi anume 234 de milioane de euro, în cazul în care vor fi foarte multe proiecte care vor avea nevoie de finanţare. De asemenea, în exerciţiul 2021 - 2027 vom aloca încă 800 de milioane euro în cadrul exerciţiului financiar multianual cu acelaşi scop, de a extinde reţelele", a susţinut premierul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt curior cum vor fi redeventele, putin peste tarile din lumea a III-a ex. Africa iar PNL cu gasca lor de afiliati vor vinde resursele pe nimic asa cum a facut si fostul coleg Tariceanu in nenumarate randuri evident si cu complicitatea PSD. De ce tari Europene au redevente normale si nu vb de Norvegia sau Olanda unde sunt cele mai mari, ci de restul Europei unde investitorii merg si ca sa vezi fac profit acolo iar la noi nu se poate pe motiv ca piata economica a cazut, covid, pretul petrolului ect. Din pacate generatiile viitoare vor traii in saracie. Sper ca istoria nu-i va ierta.
1
1
Nemeniciloooooooooooooooooooooooooor de penelisti odiosi care ati tras in taranii si muncitorii romani!!!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272