3° Constanța Sâm., 28 Ian. 2023
Anul XX Nr. 6257
3° Constanța Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 Anul XX Nr. 6257

Orban: Pe 6 decembrie trebuie să se ţină alegerile parlamentare; trebuie un Parlament nou

Replica API 5 octombrie 2020 | 23:56 1435

Premierul Ludovic Orban a declarat că alegerile parlamentare trebuie să se ţină în 6 decembrie, menţionând că Guvernul a stabilit această dată legal şi constituţional şi legea care dă dreptul Parlamentului să stabilească data scrutinului nu este încă în vigoare.

Ludovic Orban

Orban a mai spus că Bugetul pe anul viitor va fi adoptat de noul Parlament.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

"În baza cadrului constituţional şi legal, Guvernul a stabilit data alegerilor pentru 6 decembrie. Asta este data alegerilor constituţională şi legală. Între timp am văzut că s-a mai emis o decizie a CCR care pe mine m-a surprins şi bănuiesc că nu numai pe mine, ci şi pe alţii, dar asta e. Deocamdată nu afectează procesul electoral. Noi avem toate procedurile angajate şi aflate în derulare, în conformitate cu prevederile legale şi cu hotărârile de Guvern privind desfăşurarea alegerilor. Până nu se publică motivarea CCR, nu poate intra în vigoare legea prin care Parlamentul şi-a arogat competenţa de a stabili data alegerilor. Mai e până la intrarea în vigoare a legii. Deci, proiectul de lege anunţat de domnul deputat Dohotaru, care urmăreşte stabilirea datei alegerilor la 14 martie, nu poate să intre încă în dezbatere pentru că nu este în vigoare legea pe care am atacat-o la Curte, împreună cu preşedintele, şi Curtea ne-a respins atacul, care dă competenţa Parlamentului să stabilească data alegerilor", a afirmat, duminică, Orban, la România Tv, scrie Agerpres.

El a adăugat că liberalii vor folosi toate pârghiile legale şi constituţionale pentru alegerea unui Parlament nou care să fie "o oglindă fidelă a opţiunilor politice ale cetăţenilor".

"Evident, avem toate pârghiile legale şi constituţionale pe care le putem utiliza. Le vom folosi pentru că, din punctul nostru de vedere, este nevoie de un Parlament nou, care să fie conform cu voinţa oamenilor, care să fie o oglindă fidelă a opţiunilor politice ale cetăţenilor români. Parlamentul de azi este votat în 2016, nu mai are nicio legătură cu realitatea României, cu opţiunile politice ale românilor, este un Parlament controlat de PSD, care ia numai decizii care fac rău României. Fiecare zi în plus în care mai rămâne în funcţie această majoritate controlată de PSD duce la decizii care pot să ducă la consecinţe nebănuit de grave pe termen mediu şi lung României. Din punctul nostru de vedere, pe 6 decembrie trebuie să se ţină alegerile", a mai spus Orban.

El a spus că bugetul pentru anul viitor va fi votat în noul Parlament, susţinând că PSD "a făcut praf" ordonanţa de urgenţă pentru rectificarea bugetară.

"Cum să ne ducem cu bugetul în actualul Parlament? Nu aţi văzut ce au făcut cu ordonanţa pentru rectificare? Au făcut praf ordonanţa de rectificare. (...) Ei aruncă România în faliment. Nu te poţi juca în situaţia în care suntem astăzi. Dacă mai insistă cu aceste aberaţii economice, agenţiile de rating ne vor retrograda, vom găsi din ce în ce mai greu bani, companiile şi cetăţenii se vor împrumuta din ce în ce mai scump, cetăţenii se vor împrumuta cu dobânzi din ce în ce mai mari. Vom găsi din ce în ce mai greu bani, veniturile vor scădea, pentru că scăderea capacităţii de împrumut a companiilor, scăderea interesului investitorilor şi va reduce în cele din urmă veniturile bugetului. Eu le spun oamenilor: nu vă mai lăsaţi minţiţi cu PSD. E ca în povesta aceea - nu lăsa vrabia din mână pentru cioara de pe gard", a mai spus Orban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Doua camere dar trebuie redus din numar ul membriilor dle Orban,asta ca in viitor sa nu se poata face abuzuri .
0
0
Ai dreptate, nu mai amanati. Dar reduceti numarul de parlamentari si eliminatii pe toti cei care au votat pensiile speciale date unor profitori bugetari.
2
0
e normal sa vrea alegeri stiind ca polimea spalata pe creier ii voteaza, mai fura si ei un pic si gata ne-o trag 4 ani de ajungem iar in anul 2000, nu vedeti postarile de la celelalte articole?
3
1
Geta gandesti cam mult si cam si spui ce-ai gandit! Grija mare sa nu-ti cada vreun borcan in cap
1
1
atat alegerile va intereseaza spitalele sunt praf mizerabile lipsa medicamente pt covid si pamparsi
6
2
Alegeri? Javrelor, ati distrus tara asta cu alegerile voastre. Ati furat la locale cat nu s-a furat in 30 de ani
9
3
La cum merg lucrurile,sa vedem daca mai are cine sa mearga la vot !
8
0
M M de libidinos. Ati nenorocit tara asta in care alegerile conteaza mai mult decat orice. Oamenii mor, mor de Covid si de gaurile din sosele, scoala e un mare cacat, sistemul sanitar e la pamant, totul e nenorocire si voua cacatilor va arde de alegeri. Futuva'n gura de curve nenorocite
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
494234281137
5/49
288635422
joker
44191422011