REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.1° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Orban pleacă, Orban vine: Am pierdut, dar totuși am câștigat!

Orban pleacă, Orban vine: Am pierdut, dar totuși am câștigat!

Replica API 8 februarie 2020 | 23:52 221

Președintele României, Klaus Iohannis l-a desemnat, recent, pentru a doua oară, pe Ludovic Orban pentru funcția de prim ministru. Acest lucru pare să ducă spre un plan pe care liberalii l-au întocmit cu minuțiozitate și care are un singur deznodământ: alegerile anticipate. La malul mării, s-au desfășurat mișcări de trupe din partea social democraților. Biroul Permanent Judeţean Constanţa al PSD s-a întrunit în şedinţă, la sediul formaţiunii politice, în contextul alegerilor ce vor avea loc luna aceasta la Bucureşti, pentru desemnarea preşedintelui PSD.

foto: aradon.ro

Guvernul Orban a preluat ”moștenirea” Guvernului Dăncilă. Moțiunea de cenzură întocmită de PSD și UDMR a trecut cu 261 de voturi în Parlament și a reușit să dărâme Guvernul Orban, învestit în urmă cu trei luni. Liberalii nu par a fi dezamăgiți de faptul că au pierdut un meci în care miza jocului a fost alta decât voturile cetățenilor. Democrația a pierdut în acest joc și va avea de suferit pe viitor. Alegerea primarilor în două tururi, vehement expusă în spațiul public de liberali în programul de guvernare a fost înlocuită de vechile metehne și de propriul interes. Baronii PSD și PNL pot sta în acest moment liniștiți. Lor li s-a asigurat o victorie mult mai facilă în alegerile locale din vară. Un lucru este cert. Propriul interes guvernează, iar țara pare a trece printr-o criză politică continuă, nesfârșită de scandaluri politice și circ în Parlament.

Președintele USR, Dan Barna a acuzat PNL de blat și a adus aminte de alianța liberalilor cu social democrații din 2012. În replică, premierul demis și proaspăt desemnat, Ludovic Orban, a declarat că ”e o contradicţie în atitudinile publice. Pe de o parte ne acuză că am refăcut USL, pe de altă parte vor să colaboreze cu noi în perspectiva alegerilor locale. Eu sunt un om foarte serios. Obiectivul alegerilor anticipate, de exemplu, este prevăzut în acordul nostru”. Este singurul joc în care cineva se roagă să piardă, pentru că iată, există momente în care înfrângerea devine victorie, iar calculele cinice întemeiate pe încrederea votanților devin o armă de necontrolat.

PSD Constanța s-a întrunit în ședința Biroului Politic Județean și CEx

La Constanța, a avut loc vineri, 7 februarie, Biroul Permanent Judeţean Constanţa al PSD, în contextul alegerilor ce vor avea loc luna aceasta la Bucureşti, pentru desemnarea preşedintelui PSD.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar nterese personale , nu faceti nimic pentru populatie, doar ptr voi, atat!
2
0
Oricum majoritatea melteana romaneasca ,gloata agresiva si galagioasa este de acord cu tot ce fac dilimandrosii astia in frunte cu Iohannisul lor,iar minoritatea a ramas muta. Era mai economic si mai simplu sa nu se mai tot faca atata teatru si sa se declare pe fata ce exista deja,adica dictatura bedaranilor si institutiile de forta impreuna cu clanurile interlope prietene si cu bandele de sorosisti sa treaca la ,,disciplinarea si educarea'' celor inca indecisi sau cu porcarii democratice in cap. Romania nu e pregatita pentru democratie,poporul nu o intelege si din pacate se vede .
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272