REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Orban rămâne în continuare oaia neagră în UE

Orban rămâne în continuare oaia neagră în UE

Replica API 24 septembrie 2022 | 01:25 1044

Adresându-se partidului de guvernământ Fidesz, Viktor Orban a subliniat că, dacă sancțiunile împotriva Rusiei ar fi ridicate, prețurile ar scădea la jumătate, inflația va scădea, economia europeană se va redresa și va evita o recesiune iminentă.

Viktor Orban a menționat că la începutul verii, politicienii au promis că sancțiunile vor afecta Rusia şi nu se vor întoarce împotriva poporului european. Cu toate acestea, de atunci a devenit tot mai clar că a doua variantă este cea adevărată.

„Sancțiunile de la Bruxelles au împins Europa într-o criză energetică”, a scris Orban pe rețelele de socializare după întâlnirea partidului, scrie Magyar Nemzet, preluat de Bloomberg.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs, a confirmat comentariile într-un răspuns transmis prin e-mail către Reuters.

Orban, un critic dur al sancţiunilor UE împotriva Moscovei din cauza invaziei acesteia în Ucraina, a făcut aceste remarci în cadrul unei reuniuni cu uşile închise a membrilor partidului său, miercuri, înainte de începerea sezonului politic de toamnă. Fără a oferi o sursă, Magyar Nemzet l-a citat pe Orban cu declaraţia că sancţiunile UE au dus la creşterea preţurilor la gaze şi a inflaţiei, iar dacă aceste măsuri ar fi eliminate, preţurile la gaze ar scădea imediat cu 50%, iar inflaţia ar scădea şi ea.

Fără sancţiuni, Europa şi-ar putea recăpăta puterea şi ar putea evita o recesiune iminentă, a declarat Orban, reiterând poziţia sa anterioară potrivit căreia sancţiunile afectează mai mult Europa decât Rusia.

În iulie, Orban a declarat că UE „şi-a tras un glonţ în plămâni” prin sancţiunile economice nechibzuite impuse Rusiei, care, dacă nu sunt retrase, riscă să distrugă economia europeană, aminteşte Reuters, potrivit romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Marul stricat din UE. Toti sunt prosti, el e singurul destept.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367