REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Orban: Restricţiile în domeniul economic au fost limitate - nu am oprit niciun şantier

Orban: Restricţiile în domeniul economic au fost limitate - nu am oprit niciun şantier

Replica API 19 mai 2020 | 00:00 1053

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că restricţiile de activităţi în domeniul economic au fost determinate de riscul la adresa vieţii şi sănătăţii oamenilor, iar acestea au fost limitate, nefiind oprit niciun şantier.

Ludovic Orban

"Restricţiile de activităţi în domeniul economic care au fost impuse de autorităţi au fost determinate de riscul la adresa vieţii şi sănătăţii oamenilor, iar aceste restricţii, spre deosebire de alte ţări, au fost restricţii limitate. Cea mai mare parte a companiilor din România, cea mai mare parte a domeniilor de activitate au rămas în funcţiune. Asta se vede din datele apărute pe primul trimestru. Datele arată că pe primul trimestru România a înregistrat cea mai mare creştere economică. Veţi vedea şi din datele pe trimestrul 2, comparativ cu alte ţări, că situaţia economică în România este departe de a fi atât de gravă cum încearcă unii să o prezinte. Nu am oprit niciun şantier şi asta se vede în structura creşterii economice pentru investiţiile publice", a spus Orban în plenul Camerei Deputaţilor, la Ora prim ministrului.

El a precizat că sunt "zeci de mii de firme cărora li se suspendă creditele".

"Există o OUG emisă de Guvern, care este în vigoare, care permite companiilor să-şi amâne plata ratelor. OUG emisă de guvernul pe care îl conduc privind amânarea plăţii ratelor pe o perioadă de nouă luni prevede cea mai largă adresabilitate, comparativ cu celelalte ţări europene, şi permite celui mai mare număr şi de companii şi de persoane fizice să apeleze la această facilitate", a mai spus premierul.

Acesta a menţionat şi măsurile luate în privinţa sectorului HORECA.

"Chiar acum vin de la o întâlnire cu sectorul HORECA în care am stat de vorbă cu nişte oameni care înţeleg realităţile şi, în ciuda unor declaraţii pe care le-au dat în spaţiului public, au înţeles deschiderea la dialog a guvernului pe care îl conduc şi am stabilit lucruri pe care să le facem în continuare", a adăugat Ludovic Orban, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o sa facem si o sa vedem sloganul pnl
0
0
Pensiile si salariile nesimtite din sistemul bugetar.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212