REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Orban: Salariile bugetarilor vor crește atunci când vor crește și cele ale angajaților din privat

Orban: Salariile bugetarilor vor crește atunci când vor crește și cele ale angajaților din privat

Replica API 29 noiembrie 2020 | 00:00 2188

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că creşterile salariale din sectorul public trebuie să urmeze creşterile din sectorul privat pentru că sustenabilitatea unor salarii în sectorul public, a unor cheltuieli în sectorul public trebuie să fie dată de puterea economică care duce la veniturile pe care le colectează bugetul de stat.

Ludovic Orban

AGERPRES: Există planuri la nivel guvernamental pentru reducerea aparatului bugetar sau măsuri care să vizeze tăierea sau îngheţarea salariilor în sectorul public?

Ludovic Orban: Obiectivul programului nostru de guvernare este creşterea veniturilor românilor, indiferent dacă veniturile provin din salarii în mediul privat sau salarii în sectorul public, pensii, sau dividente sau alte categorii de venituri, venituri din drepturi de autor. Obiectivul nostru este creşterea acestor venituri. Sigur că întotdeauna creşterea în sectorul public trebuie să urmeze creşterii din sectorul privat - asta este o regulă. Din păcate, PSD la noi a întors practic piramida cu vârful în jos. Creşterile din sectorul public trebuie să urmeze creşterile din sectorul privat pentru că sustenabilitatea unor salarii în sectorul public, a unor cheltuieli în sectorul public trebuie să fie dată de puterea economică care duce la veniturile pe care le colectează bugetul de stat. Ne dorim un stat modern, digitalizat, cu spirit antreprenorial şi un partener al iniţiativelor venite din societate.

Simplificarea, debirocratizarea, digitalizarea va reduce probabil numărul de funcţionari în anumite domenii, dar aici îi transmit oricărui funcţionar care îşi face treaba, care este pregătit, că nu trebuie să se simtă în pericol, pot să se simtă în pericol cei care nu-şi fac treaba. Cine nu-şi face treaba trebuie să plece din administraţie, este un lucru normal şi firesc. Vrem inclusiv să îmbunătăţim sistemele de evaluare a performanţelor funcţionarilor publici, astfel încât să-i recompensăm pe aceia care au rezultate, care sunt corecţi, care îşi fac treaba bine şi să-i descurajăm pe cei care merg pe principiul: "Timpul trece, leafa merge". Digitalizarea în sine îţi dă nişte instrumente, inclusiv pentru conducătorii de instituţii publice, cu care poţi foarte bine să ştii ce fac efectiv funcţionarii din instituţia pe care o conduci.

Citește mai multe pe agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu ce sunt mai speciali muncitorii de la buget fata de cei de la stat? de ce un sofer al unui ministru are salariul de cateva ori mai mare decat un sofer la privat? Cu ce este diferita o chelnerita de la cantina partidului de un chelener de la privat? Sau altii ingineri,casieri,contabili economisti cu slarii diferite marite fata de cei de la privat? De ce atata discriminare?
0
0
salariile din privat vor scadea atunci cand vor scadea salariile bugetarilor!!! experienta PDL ne-a aratat ca am dreptate
1
0
privati. Salariile din privat trebuie sa fie identice cu cele de la bugetari deoarece au aceleasi studii, aceleasi facultati facute, sa se calculeze vechimea si la privat, sa se dea sporuri si la privat. Altfel acel patron sa nu aibe voie sa deschida firma daca nu asigura aceleasi salarii ca la bugetari.
1
0
Gica... Sugeo...
3
0
muiee ba sica mandolina
7
1
esti basist,ciolosist,sorosist.Johanist erai.Acum da-te cu bill gates si pune-ne cipuri
7
1
Doamne ce dobitoc. Auzi PSD a intors roata. Daca era dupa Orban si mediul privat si-acum ar fi salariul minim 850 ron.
10
3
Acum ati vazut cum gandeste sica ca sa stit ce va asteapta in urmatorii ani - sau poate reusiti ceva pe 6
10
3
am 22 de ani de munca in multinationale si cand am cerut salarii decente asa cum dau in alte tari stiti care a fost raspunsul? va dam salariul zonei, nici macar venitul zonei ca unii traiesc numai din evaziune fiscala, deci au dreptate cei care spun ca orban nu a muncit in viata lui si inca ceva nu salariile sunt problema la bugetari ci organigrama super stufoasa ca pile sunt destule si la privati!
15
1
Bagati PNL in carantina mai ales pe cei din Constanta
13
1
Salariile in privat au crescut numai dupa ce au crescut salariile bugetarilor. Va place sau nu asta e. Asa ca nu i mai injurati pe bugetari. De asemenea veniturile bugetarilor pt ca se duc in produse si servicii private: autoturisme, horeca, electronice etc. Asa ca tema salariilor bugetarilor este falsa, propaganda liberala si neomarxista.
16
3
Patronii din Romania niciodata nu-si vor respecta angajatii.Stie ITM cate firme din Constanta au dat afara angajati,ii da afara fra sa ii anunte,le spune ca sunt in probe si a doua zi afar.Stiti cati angajati din Constanta au luat salariul pe luna noiembrie 750 de le i si 200 de lei bonuri de masa? Vreti nume de firme de paza?
18
0
Salariile o sa creasca cand o sa cresteti economia prin investitii, nu prin mila patronilor. Patronii aduc migranti ca sa nu creasca salariile. Sictir domn prim muistru.
16
1
salariile astea au fost inventia psd ca forma de rasplata a acolitilor lor Atunci s-au inmultit posturile la bugetari Asa ca acum trebuie ugent ajustate ca noi nu ne permitem multe sute sau mii de euro din taxele si impozitele pe care le platim Dar cel mai important este sa se restructureze posturile - sa ramina stricul necesar care sa aiba de lucru opt ore full Singurul sector ar fi sanatatea care este demult deficitar
7
11
Ludovic salariile din privat nu cresc in Romania fara un deficit de mana de lucru intr-un domeniu de activitate. In tara noastra patronii sa plimba in mertane si isi fac concediile la Monte Carlo iar angajatii au salariu minim. Cresc salariile doar daaca statul actioneaza.
20
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272