REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Orban: Solicit demisia imediată a judecătorilor CCR care au votat în favoarea lui Dragnea

Orban: Solicit demisia imediată a judecătorilor CCR care au votat în favoarea lui Dragnea

Replica API 4 iulie 2019 | 00:42 386

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, solicită demisia judecătorilor Curţii Constituţionale care au votat "în favoarea lui Dragnea", după ce CCR a stabilit că există un conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie.

"România a rămas fără Curte Constituţională. Solicit imperativ demisia imediată a judecătorilor CCR care au votat în favoarea lui Dragnea. Este stupefiantă decizia de astăzi a Curţii Constituţionale referitoare la completurile de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astăzi vedem raţiunea pentru care această decizie a fost amânată de patru ori, aparent în mod inexplicabil, raţiunea a fost aceea de a fi schimbată componenţa Curţii Constituţionale pentru a se realiza 'majoritatea lui Dragnea' ", a declarat Orban, potrivit unui comunicat de presă.

Liderul PNL susţine că "prin politrucii pe care i-a instalat la Curtea Constituţională", PSD a reuşit să obţină compromiterea acestei instituţii "fundamentale în orice democraţie".

"Practic, de astăzi, România a rămas fără Curte Constituţională, după ce fantoma lui Dragnea le-a şoptit la ureche celor 5 judecători cum să voteze. Această instituţie s-a transformat în Curtea pentru salvarea corupţilor, un instrument politic de graţiere care operează în afara cadrului constituţional. Majoritatea conturată în Curtea Constituţională serveşte o agendă a răului, care este încarnată nu doar în Liviu Dragnea, ci în miile de alţi Dragnea care populează PSD sau instituţiile publice infestate de acest partid", precizează sursa citată.

Preşedintele liberal aminteşte că, la referendumul din 26, românii s-au exprimat "clar şi răspicat" împotriva oricăror forme de graţiere a corupţilor.

"Astfel, de astăzi nu mai avem o Curte Constituţională a României, care să judece în funcţie de Constituţia ţării, ci avem 5 cetăţeni capabili în orice moment de o lovitură de stat. Aceşti indivizi se consideră deasupra voinţei poporului român, deasupra Constituţiei şi deasupra democraţiei. Solicit în mod imperativ demisia de îndată a judecătorilor Curţii Constituţionale care au fost favorabili acestei decizii şi, ulterior, revizuirea hotărârii de astăzi. Vom folosi toate pârghiile pe care le vom avea la dispoziţie în momentul în care Partidul Naţional Liberal va prelua puterea pentru a readuce Curtea Constituţională în serviciul cetăţeanului şi în cadrul constituţional", a adăugat Ludovic Orban.

Acesta face apel la toţi magistraţii "să îşi menţină integritatea, să nu cedeze indiferent de presiunile care se vor face la adresa lor şi să-şi menţină deciziile luate în mod echilibrat, imparţial şi profesionist".

Curtea Constituţională a României a stabilit, miercuri, că există un conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie, au precizat oficiali ai CCR.

Sursele citate au menţionat că dosarele care nu au avut o decizie definitivă până la 1 ianuarie 2019 vor fi rejudecate de completurile de cinci judecători de la ICCJ. Decizia a fost luată cu majoritate. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CCR desfiintata
2
0
ma pis pe tine si pe referendum , sugi pula de foame ! unde sunt dosarele disparute , ce zice kovesi ?
2
3
CCR a desavarsit astazi operatiunea de distrugere a statului de drept in Romania. Dupa ce a transformat fara referendum Romania in republica parlamentara prin vandalizarea functiei prezidentiale, dupa ce a distrus DNA si a pus in genunchi ICCJ, CCR a dinamitat probele din mai toate dosarele penale, fie ele de coruptie, crima, viol sau talharie, desavarsind o amnistie perversa.
3
2
Niii la el ,vrea si imediat.Cred ca si se bat aia acum pe coli A4 sa-si scrie demisiile de frica lui Sica! Prost e Doamne!
4
2
mandolina suge pulaaaaaa
4
4
gresit total judecatorii ccr care au votat in favoarea lu Dragnea trebuie sa ramana in functie iar porcul de Ludovic Orban este cel care trebuie sa-si de-a demisia imediat iar taranii prostii de mai jos care care injura ca taranul prost de la vaci sa stea cuminte in banca lor ca le dau la muie Porcii de PnL cretinii dracului!
4
5
ramai un circar incompetent , aburii ....se simt , te-au incins ! te face rares bogdan ca la ''Nufarul''
7
3
una ddementino
6
3
esti penibil. Cine nu sare ia condamnare. Atata poti tu. Jenant este ca sunt tare multi incolonati in urma ta si cred ca trebuie sa decida pentru tara.
6
6
Total de acord cu ce spune presedintele Orban! CCR este sluga si maciuca PSD-ului la fel ca sectia speciala a kodarlei adina florea, Cel mai mare rau facut RO CCR l-a facut! In completurile alea de cinci, de trei nu erau toti judecatori inamovibili? Ce dracu erau! Doctori, ingineri, moase comunale??? SHEET!
6
6
am sila cand erai mare primar ai uitat nu???
2
2
Ludovic cel mic nici macar nu citeste ce scrie acolo. Dar e presedinte de partid. Posibil prim ministru. Amuzant dar si trist . Opozitie incompetenta si un partid - PSD corupt si incompetent. Incotro ne indreptam?
6
6
Sezi bland mandolina ca te calca busoi pe gat.
5
6
Dragnea a fost condamnat de completul de 5 judecatori.aceasta decizie il salva daca nu primea era condamnat de acest complet.Aceasta decizie nu influenteaza in niciun fel.de scapat scapa valcov udrea mazare in dosarul polaris.decizia este una aberanta si este clar pretul numirii lu deliorga sluga lor si a ratatului aluia de la sectia speciala.aia e.oricum in loc sa se repozitioneze psd ul mai rau se afunda.vai de mama lor.si vor presedintia tarii.Doamne fereste ne de asa ceva.asa ca keep calm ca liviu nu scapa.nu are putere asupra condamnarii aceasta decizie a curtii, una revoltatore de altfe
6
1
Orban sugi pixule boss, vezi de Blaga al vostru ca a furat de a rupt, cum faci cu el, dosarul Microsoft, spagile pentru PDL date lui prin Penalti
8
5
Sa mori tu
5
5
Astia sint judecatori ?---continua circul in justitie !
6
7
Orban e un papagal.Dar in cazul de fata judecatorii si-au platit datoria fata de stapan.
5
6
Sugi pula non stop pramatie bozgoreasca.
6
4
acum il injurati, dar de votat, l-ati votat cu doua maini ! Tot este bine ca romanul se trezeste, incet ,incet !
9
6
Mai Orbete nu ai inteles nimic.Pnl este pe val descrescator.
12
7
Mai Sica Mandolina trubadur vesel presimt eu asa in urina ca judecatorii n-o sa-si dea demisia,deci ce le faci ?
15
6
Hai sictir circare!
14
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272