REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Orban: Stă în puterea fiecăruia dintre noi să contribuim la respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi

Orban: Stă în puterea fiecăruia dintre noi să contribuim la respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi

Replica API 4 decembrie 2020 | 00:00 1223

Premierul Ludovic Orban a transmis joi un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, în care subliniază că stă în puterea fiecăruia, "ca simpli cetăţeni sau ca reprezentanţi ai autorităţilor statului", să contribuie la respectarea drepturilor acestor persoane, să combată orice formă de discriminare şi să respecte dreptul lor la viaţă şi la un trai decent.

Ludovic Orban

"Marcăm astăzi Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi cu sentimentul că semenii noştri care, dintr-un motiv sau altul, se confruntă cu o formă de dizabilitate au nevoie în această perioadă, poate mai mult ca oricând, de sprijin, grijă şi empatie din partea comunităţii şi a autorităţilor. Fiecare zi din viaţa persoanelor cu dizabilităţi înseamnă dificultăţi şi suferinţe, dar dacă privim dintr-o altă perspectivă înseamnă luptă pentru o viaţă normală sau chiar o luptă pentru însăşi viaţa lor. Sunt ca nişte adevăraţi eroi printre noi", afirmă Ludovic Orban.

Prim-ministrul precizează că problemele de natură medicală cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi nu trebuie să le împiedice în nicio privinţă accesul la o viaţă normală, iar România a înregistrat "paşi importanţi" în această direcţie.

"Totuşi, consider că este extrem de important să nu ne limităm la ceea ce s-a făcut şi să venim cu soluţii pentru ce mai trebuie făcut, cu conştientizarea problemelor care trebuie rezolvate şi abordarea lor cu responsabilitate şi empatie. Stă în puterea fiecăruia dintre noi, ca simpli cetăţeni sau ca reprezentanţi ai autorităţilor statului, să contribuim la respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, să combatem orice formă de discriminare şi să le respectăm dreptul la viaţă şi la un trai decent", declară Orban, scrie Agerpres.

Premierul adaugă că Executivul are în permanenţă în atenţie acest domeniu.

"La nivelul Guvernului suntem în permanenţă atenţi la aspectele care ţin de atribuţiile noastre în această privinţă. Am primit din teritoriu semnale că există întârzieri la plată ale unor indemnizaţii de sprijin social, inclusiv ale celor destinate persoanelor cu dizabilităţi. Am alocat banii necesari, iar în construcţia bugetului pentru anul viitor vrem să ne asigurăm că astfel de situaţii nu se vor mai repeta. Le cer tuturor celor care gestionează aceste probleme să aibă în vedere urgenţa cu care ele trebuie rezolvate, aşa încât persoanele cu dizabilităţi să beneficieze la timp de toate drepturile prevăzute de lege. Şi, nu în ultimul rând, având în vedere situaţia sanitară actuală, să ne asigurăm că orice sprijin pe care îl acordăm nu implică deplasări suplimentare pentru beneficiarii acestor drepturi, pentru a nu-i expune inutil unor riscuri de infectare, având în vedere contextul actual", afirmă premierul.

Ludovic Orban transmite, în final, un îndemn la solidaritate.

"Să fim cu sufletul şi prin acţiunile noastre mereu alături de persoanele cu dizabilităţi, cărora le doresc, ca tuturor românilor, în primul rând sănătate şi să trecem cu bine de această pandemie", conchide şeful Executivului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va ramane o pata neagra in istoria contemporana a tarii.
4
0
asta-i poza cand il intrebai pe ala cat prinde la ora caruciorul??? evident ca intrebarea e de handicapat mintal
3
0
i se rupe pl de toata lumea lu bulanu asta !! praf in ochi ..doar vin alegerile . la cusca cu tine tinere . nu mai minti lumea !! cel mai mare mincinos !!!
4
1
Si noi te respectam pe tine ca dizabilitati cu duiumul.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272