REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Orban: Validarea Adinei Valean pentru poziţia de comisar european este o victorie în numele României

Orban: Validarea Adinei Valean pentru poziţia de comisar european este o victorie în numele României

Replica API 15 noiembrie 2019 | 11:18 384

Ludovic Orban

Validarea Adinei Vălean pentru poziţia de comisar european este o victorie în numele României, a declarat joi premierul Ludovic Orban, preşedinte al PNL.

"Partidul Naţional Liberal salută validarea Adinei Vălean pentru poziţia de comisar european prin votul Comisiei de transport şi turism a Parlamentului European (TRAN). Este în primul rând o victorie a României, întrucât, după repetatele rateuri ale Guvernului PSD-Dăncilă, care a făcut nominalizări complet nepotrivite, am reuşit să obţinem validarea noului comisar european, păstrând acelaşi portofoliu alocat ţării noastre", a precizat Orban, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit acestuia, "votul zdrobitor din Parlamentul European este confirmarea faptului că angajamentul PNL de a propune pentru această poziţie o persoană care să se bucure de recunoaştere la nivelul instituţiilor europene a fost unul serios şi responsabil".

El a amintit că, spre deosebire de guvernarea anterioară, Executivul liberal s-a consultat cu preşedintele ţării în ceea ce priveşte nominalizarea de comisar, iar Adina Vălean a fost mai întâi audiată de Parlamentul naţional.

"Cu această ocazie, invităm PSD să-şi asume eşecul înregistrat în perioada guvernării şi să-şi retragă europarlamentarii care au făcut subiectul nominalizărilor respinse, întrucât aceştia continuă să afecteze imaginea României la nivelul Parlamentului European", a arătat premierul.

Candidatura Adinei Vălean la postul de comisar european pentru transporturi a fost avizată pozitiv de Comisia de transport şi turism a Parlamentului European, în urma audierii desfăşurate joi.

În urma recomandărilor comisiilor europarlamentare, Conferinţa preşedinţilor (formată din preşedintele Parlamentului European şi liderii grupurilor politice) va decide pe 21 noiembrie dacă Parlamentul European a obţinut informaţii suficiente pentru a declara închis procesul audierilor. Dacă acest aspect este confirmat, plenul PE va supune la vot alegerea noii Comisii Europene în ansamblul său pe 27 noiembrie, la Strasbourg. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu o fi mare scula Adina dar in orice caz nu se compara cu P.S.Distele alea trimise de Viorica ma tantalaule,ala care vezi numai tradatori peste tot in timp ce P.S.Disti au dat lege ca primari sa faca ce vor cu bani localitatilor la fel si directori de la stat pe care i-au facut patroni pe bani tari.
1
1
PNL a ales gaina cu ouale de aur a lui Dinu Patriciu! Cat adevar!!! ..Vin ai nostrii pleaca-i vostrii, noi ramanem tot ca prostii...aia HOTI, astia HOTI, mama lor la toti... Daca asta inseamna exemplu de OM integru pentru PNL inseamna ca nea luat pe toti de prosti! Simplu: dati pe google, scrieti adina valean si dinu patriciu si.... sa vedeti muhaiaua cu trompa toata bagata-n caraimanul lui patriciu, adica bani furati de la noi toti si supti de motaneii multi ca astia doi: adina valean si crin antonescu!!!
2
1
Este din familia voastra a PPE de aia au acceptat-o. Mare smecherie. E din familia politica la putere in Europa. Va cacati pe voi cu "marea" victorie. E normal. Nimic deosebit sau genial. O sa vedem probabil 2000km de autostrada cu madama aceasta sau banii inapoi de la Bechtel...ia sa vezi !
1
0
Pai ce spunea PNL-ul si tipa Rares Bogdan din toti bojocii! N-o sa vedeti in guvernarea PNL traseisti, incompetenti, oameni cu probleme penale...Nu veti vedea oameni asupra carora sa planeze cea mai mica umbra de indoiala..suspiciune..oameni integrii! Si ce vedem noi ca promoveaza PNL! Acum doua zile o trimit in UE, comisar European, pe Adina Valean, nevasta lui Crin Antonescu si pupila lui Dinu Patriciu. La ICR numeste PNL un secretar de stat plagiator, acum un condamnat penalal...si este doar inceputul!
5
1
Chiar trebuie sa ne bucuram ca au numito aia pe aia lui Cacarau?Sunteti dezastruosi.
7
5
Pai bine mai retardatule, nominalizarea se face dupa cum vrea Merkel si Soros? Sau propune statul respectiv si se valideaza dupa niste criterii de competenta? Cand o sa si dea seama si romanii ca werner este doar o unealta. Ce e mai grav este violenta si agresivitatea in limbaj propagata de pnl, de sorginte fascista, vrand sa para un fel de legionarism modern. Numai ca legionarismul avea componenta crestin ortodoxa pe cand astia numai ortodocsi nu sunt.
5
5
un corvete care a vandut pnl ,la pp,,,si tara o vinde .
2
4
asa victorie... pe care dta nu ai cum s-o percepi, spalatul pe creer de nanlfabeta bucatareasa vorica,si-a atins scopul. O vedeai pe tata plumb sau pe nulitatea cealalta. Castig imens ptr Romania, suntem priviti dintr-o alta perspectiva
4
6
VICTORIA ADINUTEI SI A LUI CRINEL ESTE CA ISI SPORESC NR UL ARGINTILOR,PTR TARA, ABSOLUT NIMIC!
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272